Beļģu vafeles no rūgušpiena mīklas. Burvīgi garšo ar dažādām piedevām!

Saimniecēm noteikti zināmas dažādas kēksu un plātsmaižu receptes ar rūgušpienu sastāvā, bet vēl viena garda iespēja, kur to izmantot, ir beļģu vafeles. Šim kārumam arī ir visdažādākās receptes, bet mūsu mājā tieši šīs, ar rūgušpienu sastāvā, tiek vērtētas kā visgaršīgākās. 

Nepieciešams

• 2 olas

• 400 ml rūgušpiena

• 200 g kviešu miltu

• 60 ml eļļas 

• ēdamkarote cukura

• šķipsniņa sāls

• 2 tējkarotes cepamā pulvera


PagatavošanaBļodā viendabīgā masā saputo olas. Pievieno rūgušpienu, eļļu, cukuru un sāli. Iesijā miltus un cepamo pulveri. Sajauc mīklu viendabīgā masā. 

Sakarsē vafeļu pannu. 

Lej mīklu uz pannas un izlīdzina. 

Cep, līdz vafeles kļuvušas zeltaini brūnas.

Vafeles visgardākās ir siltas, papildinātas ar kausētu šokolādi un (vai) putukrējumu, kā arī svaigām ogām vai augļiem.


VISU RAKSTU PAR PIENA PRODUKTU IZMANTOŠANU LASI ŠEIT!

Izklaide