Svētku garšai - kraukšķīgās medus piparkūkas

Tieši tikko ceptu piparkūku smarža ir tā, kas ienes mājās Ziemassvētku sajūtu. Vieni dod priekšroku trauslām un kraukšķīgām piparkūkām, kas viegli drūp un atstāj visapkārt smaržīgas drupačas. Citiem visgardākās šķiet mīkstās un pufīgās, kas vairāk atgādina prjaņikus. AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas blogu “Našķoties” piedāvā  piparkūku mīklas recepti, iedvesmojot ikvienu uzdrīkstēties pagatavot savu svētku gardumu.  

KRAUKŠĶĪGĀS MEDUS PIPARKŪKAS (gatavās mīklas daudzums ∼ 1,2 kg)
Sastāvdaļas:
500 g “Dobeles dzirnavnieka” kviešu miltu “Ekstra”
300 g medus
100 g tumši brūnā cukura
100 g skābā krējuma
100 g sviesta
40 - 50 g piparkūku garšvielu
30 g cepamā pulvera
1 ola
šķipsniņa sāls

Gatavošana:
1) Katliņā izkausē sviestu, tam pievieno medu, cukuru un sāli. Nepārtraukti maisot, karsē masu līdz cukurs ir izkusis, tad pievieno piparkūku garšvielas.
2) Katliņa saturu atdzesē apmēram 15 minūtes, tad tajā iemaisa olu, skābo krējumu un cepamo pulveri. Pievieno pusi no miltiem, masu kārtīgi sajauc, tad pievieno atlikušos miltus un mīklu samīca ar rokām. Liek ledusskapī un atdzesē apmēram stundu.
3) Mīklu izrullē 0,3 cm biezu, ar formiņām veido piparkūkas, tās izkārto uz cepamās plātnes. Gatavo 180°C sakarsētā cepeškrāsnī 8 minūtes.

Lai Ziemassvētku smarža ienāk jūsu mājas!                           
           

Izklaide