Sāk apdzīvot telpas 2

Kopš pagājušās nedēļas Aūksnes novada administratīvās ēkas bijušās kafejnīcas telpām uzradušies jauni saimnieki – tā ir Alūksnes mākslas skola, kas tur ierīkojusi mācību telpu audzēkņiem, kuri apgūst zināšanas un prasmes keramikā, kā arī nelielu izstāžu zāli.

Alūksnes mākslas skolas direktors Ojārs Vēliņš skaidro, ka pārvākšanās iemesls esot rūpes par pedagogu un audzēkņu ērtībām. Ilgus gadus keramikas darbnīca bija iekārtota Alūksnes Jaunās pils pagrabtelpās.

Gan tad, kad Alūksnes mākslas skola vēl dalīja telpas ar Alūksnes pirmsskolas izglītības iestādi “Sprīdītis”, gan tagad, kad par tās mājvietu jau gandrīz gadu kļuvis administratīvās ēkas 4.stāvs, keramikas darbnīca atradās nošķirti. Mācību procesa nodrošināšanā tas radīja papildu problēmas: daļai audzēkņu nodarbības norisinājās divās atsevišķās vietās, savukārt izglītības iestādes vadībai nācās gādāt par materiālu un skolēnu darbu transportēšanu no vienas ēkas uz otru.

“Visvairāk mani iepriecina tas, ka vairs nav jāuztraucas par mācību materiālu nodrošināšanu. Ja kaut ko vajag, es vienkārši uzeju augšā un paņemu nepieciešamos informatīvos vai uzskates materiālus. Iepriekš tas viss bija sarežģītāk. Ja kaut ko vajadzēja, tad jau iepriekš nācās pārkopēt materiālus dubultā vai arī pārvest uz keramikas darbnīcu un tad atkal atpakaļ,” būtiskākās atšķirības min Alūksnes mākslas skolas pedagoģe Lilija Kukle, kuras vadībā audzēkņi apgūst zināšanas un prasmes veidošanā un keramikā.
Bijušās kafejnīcas telpās vieta atrastat arī nelielai izstāžu zālei. Šobrīd tajā izvietoti labākie audzēkņu un absolventu darbi, taču ar laiku ekspozīcijas varētu mainīties. Jautāts, cik daudz pūļu prasījusi bijušās kafejnīcas pielāgošana izglītības iestādes vajadzībām, O.Vēliņš uzsver, ka nekādi pielāgošanas darbi nav veikti – tikai neliels kosmētiskais remonts. “Kad sākām strādāt pie savas ieceres īstenošanas, telpas bija nožēlojamā stāvoklī. Mēs tās būtībā atjaunojām, lai izskatītos apmēram tā, kā laikā, kad te vēl darbojās kafejnīca,” skaidro direktors.

Tiesa, ja vien izdosies atlicināt līdzekļus, ar laiku plānots nodarbību telpu no izstāžu telpas nošķirt ar stikla durvīm, logiem priekšā pielikt žalūzijas, lai varētu kontrolēt saules gaismu, kā arī uzlabot mākslīgo apgaismojumu. “Centīsimies saviem audzēkņiem radīt pēc iespējas labāku vidi un apstākļus, gaidot brīdi, kad varēsim pārvākties uz mākslas skolai paredzēto ēku Ojāra Vācieša ielā,” pauž O.Vēliņš.

Komentāri 2

sesks

Gluži laba doma, a valdību uz vakarskolu! Mūzikas skolai atrisināsies zāles problēmas, i telpu visiem pietiks.

pirms 9 gadiem, 2011.03.03 18:30

nu

nu re...saliksim valdības mājā visus..vakarskolu, mūzikas skolu,...vismz lietderīgi telpas izmantotas.....

pirms 9 gadiem, 2011.03.03 13:10

Skolu ziņas