Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Aukstā tomātu zupa

Saulainajām dienām var gatavot tomātu zupu, kas nav jāvāra, turklāt atšķirībā no citām aukstajām zupām nebojājas.

Saulainajām dienām var gatavot tomātu zupu, kas nav jāvāra, turklāt atšķirībā no citām aukstajām zupām nebojājas. To var uzglabāt pat vairākas dienas, un zupas garša kļūst pat labāka, jo pastiprinās paprikas un citu dārzeņu garša.
Zupā ir maz kaloriju, bet ēdiens ar grauzdiņiem vai baltmaizi ir sātīgs. Pasniedzot šķīvī ieliek ledus gabaliņu, kas atšķaida sulu un dara to patīkami vēsu. Nekādā gadījumā nevajadzētu likt zupā krējumu, jo tas sabojā garšu.
Četrām porcijām zupas vajadzīgs: litrs tomātu sulas, divi tomāti, sīpols, divas krāsainās paprikas, divi vai trīs gurķi, zaļumi (loki, dilles, pētersīļi), sāls, baltvīns pēc garšas, ēdamkarote etiķa un 10 pilieni "Tobasko" mērces, kā arī ledus gabaliņi.
1.Vispirms smalki sagriež sīpollokus un citus zaļumus, ko liek zupas traukā.
2. Pievieno kubiņos sagrieztu papriku, tomātus un gurķus.
3. Pieliek smalki sagrieztu sīpolu, var arī vārītu kartupeli.
4. Pielej tomātu sulu un samaisa.
Piepilina "Tobasko" mērci, etiķi, kā arī pieliek sāli. Ja vēlas, var pievienot baltvīnu pēc garšas.

Citu datumu laikraksti

  • Klients un viņa taisnība

    Patērētāju tiesību aizsardzība Latvijā ir viena no tām jomām, kurā jau tagad ES likumdošana darbojas gandrīz pilnā apjomā, tādēļ nebūs jāpiemēro...

  • ES patērētāji kļūs informētāki

    Jums liekas, ka kļūstat resnāks? Jums liekas, ka ikdienā lietotā pārtika nevis nodrošina veselīgu uzturu, bet gan padara jūs grūtsirdīgākus?...

  • Patēriņa džungļos

    Jau ilgāku laiku Rietumu sabiedrībā dominē patēriņa kultūra, jo tieši patēriņš dažādās izpausmes formās kļuvis par vienu no sabiedrības attīstības...

  • Tauriņam pa pēdām

    Izmeklētājs pavirši pārskatīja kladi.3. Izmeklētājs pavirši pārskatīja kladi. Visur viens un tas pats - vardes, puķes, zivis, nokrišņi. - Es...

  • Polijas pilsētas - tuvas, bet svešas

    Polija nav ekskursantu un tūristu iecienītākajos atpūtas braucienu maršrutos. Parasti tie traucas šai valstij cauri uz Slovākiju ar Augstajiem...

  • Zemnieku zupa

    Nepieciešams: puse dzeltenās paprikas, 2 mazi tomāti, 1 vidējs gurķis, 80 grami zemnieku gaļas.Nepieciešams: puse dzeltenās paprikas, 2 mazi tomāti,...