Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Aukstā zupa "Gaspacho" meksikāņu gaumē

Siltā laikā katram gribas baudīt kaut ko vēsu un atspirdzinošu. Svarīgs ir arī kaloriju daudzums, tādēļ piedāvājam pagatavot auksto zupu "Gaspacho" meksikāņu gaumē.

Siltā laikā katram gribas baudīt kaut ko vēsu un atspirdzinošu. Svarīgs ir arī kaloriju daudzums, tādēļ piedāvājam pagatavot auksto zupu "Gaspacho" meksikāņu gaumē. Ja esat dārzkopis un savā dārzā audzējat tomātus, gurķus, sīpolus, ķiplokus un zaļumus, ar "Gaspacho" visu ģimeni varēsiet pabarot tikai par vienu latu!
Gatavots sadarbībā ar Alūksnes spēļu zāli "Klondaika"
Aukstajai zupai "Gaspacho" meksikāņu gaumē nepieciešams: viens svaigs tomāts, viens svaigs gurķis, puse sīpola, divas daiviņas ķiploka, svaigs pētersīlis, ne vairāk kā desmit tumšās olīvas, puslitrs tomātu sulas, citrona sula no puscitrona, "Santa Maria" garšvielas: kajēnas pipari, garšvielu maisījums ar dārzeņiem un baziliks (var būt arī svaigs).
1. Sagriež nelielos gabaliņos tomātus un ieber traukā, kurā gatavos auksto zupu.
2. Arī gurķi sagriež nelielos kubiņos un ieber traukā.
3. Nomizo sīpolu un pievieno tomātam un gurķim.
4. Pieber nedaudz bazilika.
5. Smalki sagriež pētersīli.
6. Nomizo ķiploku un saspiež ķiplokspiedē.
7. Pielej puslitru tomātu sulas.
8. Pievieno citrona sulu.
9. Ripiņās sagriež olīvas un pievieno pārējām sastāvdaļām.
10. Pieber nedaudz "Santa Maria" garšvielu maisījumu ar dārzeņiem.
11. Auksto zupu samaisa.
12. Ielej šķīvī un gar malām uzber kajēnas piparus.

Citu datumu laikraksti

  • Upe

    - Mamm, es redzēju nelabu sapni! - viņš vēl samiegojies, raudādams teic.2. - Mamm, es redzēju nelabu sapni! - viņš vēl samiegojies, raudādams...

  • Nav pasaulē vietas, kur nebūtu ukraiņu

    Ukraiņu vēsture Latvijā sākas aptuveni 19.gadsimtā. Pirms 1. pasaules kara ukraiņu diaspora nav bijusi liela - aptuveni trīs līdz četri tūkstoši...

  • Policija imformē

    Iet bojā vīrietis. Ugunsdzēsēji 12.maijā informējuši policiju, ka Pededzes pagastā ugunsgrēkā gājis bojā 1953.gadā dzimis vīrietis.Iet bojā...

  • Vai līki gurķi būs jāizmet?

    Runājot par ES uzliktajiem ierobežojumiem dārzeņu audzētājiem, visvairāk piemin standartu gurķim, kas Eiropas Savienībā nedrīkstēšot būt līks.Runājot...

  • Ar ko ES atšķiras no PSRS?

    Abām savienībām ir zināma līdzība: Padomju Savienībā bija 15 republikas, Eiropas Savienībā ir 15 dalībvalstis.Abām savienībām ir zināma līdzība:...

  • Upe

    "Apsīšu" mājas grimst ziemas vakara krēslā, taču tās logos neatspīd ne mazākais gaismas stariņš, kas vēstītu par to, ka mājās būtu kaut viena dzīva...

  • Svaigu puravu salāti

    Puravu salātu pagatavošanai nepieciešams: puravs, vidēja lieluma gurķis, ābols, puscitrons un nedaudz sīpolloku.Puravu salātu pagatavošanai...

  • Puravus dēvē par vitamīnu banku

    Pēc garšas maigākos sīpolu "radiniekus" puravus pamatoti var dēvēt par vitamīnu banku.Pēc garšas maigākos sīpolu "radiniekus" puravus pamatoti var...

  • Ko mēs esam uzzinājuši no kinofilmām?

    Ja uz vientuļa ceļa mašīnai saplīst riepa vai gadās kāda cita ķeza, arī mobilajam nosēdīsies akumulators vai nebūs zonas.Ja uz vientuļa ceļa mašīnai...