Banānu suflē citronu groziņos

Deserta pagatavošanai nepieciešams: banāns, trīs citroni, divas olas un četras ēdamkarotes cukura.

Deserta pagatavošanai nepieciešams: banāns, trīs citroni, divas olas un četras ēdamkarotes cukura.
1. Citronus nomazgā un pārgriež gareniski.
2. Katrai pārgrieztajai pusei ar karoti izgrebj vai sulas spiedē izdobj vidus mīkstumu.
3. Olām atdala dzeltenumus no baltumiem. Baltumus putošanai domātajā traukā ievieto ledusskapī. Dzeltenumiem pievieno cukuru.
4. Banānu nomizo, sagriež ripiņās un samīca kopā ar olu dzeltenumiem un cukuru. Pievieno nedaudz citronu sulas un vēlreiz labi izmaisa.
5. Olu baltumus saputo stingrās putās un iecilā iepriekš sagatavotajā masā.
6. Tukšajām citronu pusītēm, lai tās uz pannas neapgāztos, nedaudz nolīdzina apakšas un pilda ar suflē masu.
7. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 15 līdz 20 minūtes.
8. Suflē ir gatavs, kad citrona groziņu cepurītes apcepušās zeltaini brūnas.

Citu datumu laikraksti

  • Rīko Cepuru balli

    Veclaicenes pamatskolas skolēni un skolotāji šonedēļ rīkoja Cepuru balli “Kā tik visa tai cepurē nav”.Veclaicenes pamatskolas skolēni un skolotāji...

  • Noslēdzies rajona padomes rīkotais konkurss

    Ir apstiprināti Alūksnes rajona padomes pašvaldību kultūras projektu konkursa rezultāti, sadalot rajona padomes līdzfinansējumu 2000 latu apmērā.Ir...

  • Atzīmē desmit gadu jubileju

    Šodien Kolberģa tautas namā notiks vidējās paaudzes deju kopas “Kolberģis” desmit gadu jubilejas koncerts.Šodien Kolberģa tautas namā notiks vidējās...