Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Blanšētu sīpolu salāti

Sīpols ir viens no vissenākajiem sakņaugiem. Ārstniecisko īpašību dēļ to lietoja gan senajā Ēģiptē, gan Grieķijā un izmanto visā pasaulē arī šodien.

Sīpols ir viens no vissenākajiem sakņaugiem. Ārstniecisko īpašību dēļ to lietoja gan senajā Ēģiptē, gan Grieķijā un izmanto visā pasaulē arī šodien.
Īpatnējās un sīvās garšas dēļ sīpolu ikdienas uzturā lieto galvenokārt kā piedevu. Dažkārt aizspriedumi pret sīpoliem veidojas tā smaržas dēļ. Lai to novērstu, iesaka uzēst pētersīļu lakstus vai valriekstus.
Lai gan blanšēti sīpoli gandrīz pilnībā zaudē savu " nikno" aromātu, tomēr arī piedāvātajos salātos iekļauti rieksti.
Blanšētu sīpolu salātiem nepieciešams: lielāka sīpola galviņa (var ņemt divus mazākus sīpolus), aptuveni 100 gramu mazo balto pupiņu, 100 gramu viegli grauzdētu zemesriekstu, sarkanās paprikas pāksts un 150 gramu majonēzes. Šis daudzums paredzēts aptuveni četrām porcijām. Salātus, ja vēlas, garšā un kalorijām bagātākus var padarīt, pievienojot rīvētu Holandes sieru vai kubikos sagrieztu žāvētu gaļu.
1. Liek vārīties pupiņas.
2. Sīpolu nomizo un sagriež aptuveni trīs reiz trīs milimetru lielos kubikos.
3. Sīpola gabaliņus ber karstumizturīgā traukā un aplej ar verdošu ūdeni. Ūdens daudzumam jābūt tik, lai apņemtu sīpolus. Apmaisa un iztur divas minūtes. Ūdeni nolej. Sīpolus no jauna aplej ar verdošu ūdeni. Atkal iztur divas minūtes un nolej. To pašu atkārto vēlreiz.
4. Sīpolus ber uz sieta. Liek notecēties vēsā vietā.
5. Nokāš un atdzesē uzvārījušās pupiņas.
6. Nomazgā un kubikos sagriež papriku.
7. Kad viss atdzesēts, ņem pasniegšanai domātos traukus un kārto tajos salātu sastāvdaļas.
8. Lai ērtāk būtu uzliet majonēzi, paciņai nogriež tikai stūrīti.
9. Pirmās ieber pupiņas, uzlej nedaudz majonēzes, tad seko kārta blanšēto sīpolu un virs tās majonēze.
10. Ber riekstus un papriku, katrai to kārtai uzlaistot majonēzi. Pēdējā ir pupiņu kārta ar majonēzi. Dekorē ar zaļumiem, paprikas gabaliņiem vai riekstiem.

Citu datumu laikraksti

  • Latvija man ir mīļa kā manas mājas

    Droši vien tie, kas nedzīvo savā etniskajā dzimtenē, daudz biežāk domā par to, vai viņiem ir svarīgi saglabāt piederību savai tautai.Droši vien tie,...

  • Policija informē

    Nozog transportlīdzekļus. Annas pagastā 11.martā nozagta "Audi 90" markas automašīna.Nozog transportlīdzekļus Annas pagastā 11.martā nozagta "Audi...

  • Piedalās sarīkojumu vadītāju konkursā

    2. Latvijas sarīkojumu vadītāju konkursā "Caur smiekliem pilnīgi nopietni" veiksmīgi startēja arī dalībnieki no Alūksnes rajona. Alūksnietis Normunds...