Bumbieris karameles mērcē

Bumbieris.

Bumbieris
1 bumbieris
200 g ūdens 100 g cukura
2 anīsi
Karamele
200 g cukura
50 g glukozes
75 g ūdens
Cepums "Kokosriekstu tuile"
25 g kokosriekstu skaidiņu
25 g cukura
25 g sviesta
25 g olas
Karameles mērce
100 g cukura
200 g putukrējuma
Gatavo
Nomizotu bumbieri uzvāra ūdenī, kam pievienots cukurs un anīss, līdz tas kļūst mīksts. Izvelk no ūdens.
Kamēr bumbieris vārās, sajauc visas karamelei nepieciešamās sastāvdaļas un vāra, līdz masa ir gaiši brūna.
Bumbieri iemērc karamelē un liek ar eļļu iesmērētā šķīvī.
Cepumu sastāvdaļas saliek bļodā, sajauc, pannu iesmērē ar sviestu, apkaisa ar miltiem.
Uz pannas liek nelielas mīklas kaudzītes, kuras izplūst.
Cep, līdz cepumi ir gaiši brūni. Kamēr tie ir silti, saloka vēlamajā formā.
Cukuru grauzdē uz pannas, līdz tas kļuvis tumši brūns, tam lej klāt putukrējumu un pēc tam izkāš.
Bumbieri pasniedz kopā ar cepumiem un karameles mērci.

Citu datumu laikraksti

  • Annijas bode

    Annijai bira asaras kā aizurbtam bērzam pavasarī.Annijai bira asaras kā aizurbtam bērzam pavasarī. Vienu pēc otra viņa noliktavas kaktā iemeta trīs...

  • Krāsim savai nākotnei

    No 2001.gada 1.jūlija Latvijā ieviesa pensiju sistēmas otro līmeni. Piedalīšanās tajā ir obligāta tiem, kuri ir jaunāki par 30 gadiem.No 2001.gada...

  • Augu aizsardzības līdzekļu lietotāju zināšanai

    Visus kultūraugus to augšanas laikā apdraud kaitēkļi, slimības un nezāles. Tādēļ, lai pasargātu kultūraugus, ir jāveic augu smidzināšana.Visus...

  • Aunam jādodas ārpus mājas

    AUNS. Būsiet garīgi un fiziski iztukšots. Nevēlēsieties pat dzirdēt par darba jautājumiem. Ieteicams šo dienu pavadīt ārpus mājas un iesaistīt...

  • Piedāvā atpūtu dažādām gaumēm

    Lieldienu pasākumi. 19.aprīlī pulksten 22.30 Alūksnē, atpūtas klubā "Jolanta" – Lieldienu dejas un konkursi "Ar un par olām" kopā ar DJ Uruli un...

  • Līķauts ir liecība par augšāmcelšanos

    Daudzi cilvēki vēl joprojām ar neticību vēro līķautu, kas glabājas Turīnā. Ja pasaule spēj pieņemt cilvēka mokas - šaustīšanu un krustā sišanu, tad...