Cepta zivs “Blondīne” itāļu gaumē

Šoreiz ēdiena gatavošanai izmantosim svaigi saldētu makrarusa fileju.

Šoreiz ēdiena gatavošanai izmantosim svaigi saldētu makrarusa fileju. Ģimenēs, kur zvērinātie makšķernieki uzskata zem sava goda ēst veikalā pirktu zivi, saprotams, var izmantot dzimtenes ūdeņos noķertās zivs fileju.
Latvietim tradicionālo ēdiena piedevu - kartupeli - var aizstāt ar mazāk barojošajiem un šķiedrvielām bagātākajiem rīsiem.
Svaru vērotāji un cilvēki, kas rūpējas par veselīgu uzturu, samierināsies tikai ar dārzāju salātiem pie ceptās zivs.
1.Atsaldētas zivs fileju ierīvē ar zivju garšvielu maisījumu un apslaka ar citrona sulu.
2. Fileju panē sakultā olā un miltos.
3. Liek uz pannas sakarsētā eļļā un apcep no abām pusēm.
4. Kamēr zivs cepas, sagriež šķēlītēs pusi tomāta.
5. Vienai filejas porcijai nepieciešams sagriezt divas daiviņas ķiploka un četras melnās olīvas bez kauliņiem.
6. Pāris minūtes, pirms zivs izcepusies,a turpat, uz pannas, sacep tomāta šķēlītes, sasmalcināto ķiploku un olīvas.
7. Noņem pannu no plīts un turpat, pannā, filejai uzliek sacepto tomātu, ķiploku un olīvas.
8. Ar dekoratīvo plastmasas iesmiņu filejai uzsprauž svaiga citrona šķēlītes un dekorē ar purava lapu.
9. Salātiem atsevišķi sarīvē novārītu bieti, svaigu burkānu un kāpostu. Burkāniem pievieno garšvielu eļļu, bet bietes sajauc ar majonēzi vai etiķi. Kāpostiem der citrona sula un šķipsniņa cukura.
10. Sakarsētā eļļā liek cepties saldētos frī kartupeļus.
11. Uz šķīvja atsevišķās kaudzītēs sakārto dārzeņu salātus un garnē ar purava gabaliņiem un paprikas šķēlītēm.
12. Līdzās salātiem uzliek iepriekš sagatavoto un izdekorēto zivs fileju. Beigās pievieno ar garšvielām sajauktos frī kartupeļus.
sadarbībā ar kafejnīcas "Rīts" šefpavāri Regīnu Dainu

Citu datumu laikraksti

  • Lepojas ar pagasta cilvēkiem

    Alsviķu pagasts ir viens no lielākajiem Alūksnes rajonā, bet iedzīvotāju ir visvairāk – 1792. Tajā ir vairākas izglītības un pašvaldības iestādes,...

  • Sievietei jābūt īpašai arī ziemā

    Pavasaris nāk ne tikai ar līksmu atmošanos - tam bagāžā arī ziemas mēnešos sakrājies nogurums. Lai likvidētu tā pēdas gan miesā, gan garā, katram ir...

  • Cēloņi liek rīkoties

    Liek rīkoties Cilvēks bieži vien nesaprot, kāpēc konkrētā situācijā ir rīkojies tieši tā un ne citādi. Viņš priecājas, ja rezultāts ir pozitīvs, bet...

  • Arodvidusskolā varēs iestāties bez pamatizglītības dokumenta

    Apes arodvidusskolas direktors Jānis Pops atzīst, ka viņa vadītajā mācību iestādē 2002./2003.gadā varētu atvērt divas pirmā līmeņa izglītības...

  • Veicinās attīstības iespējas

    Mācību un pāraudzināšanas iestādes "Strautiņi" direktors Jurijs Jevdokimovs domā, ka mācību un pāraudzināšanas iestādes vajadzētu katrā...

  • Dāvina grāmatas

    Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas mediju centrs par godu 28.janvārim – Draudzīgā aicinājuma dienai – pirmo reizi organizē akciju "Dāvināsim...

  • Mājvieta nav tikai patvērums

    Ikviena laukos nodibināta mājvieta nav tikai ļaužu patvērums vien."Ikviena laukos nodibināta mājvieta nav tikai ļaužu patvērums vien. Ap to salasās...

  • Eiropa mūs nesapratīs

    Jā, nesapratīs. Un ne jau tāpēc, ka gribam, lai mūsu deputāti tāpat kā Anglijā, Vācijā un Zviedrijā prastu labi runāt valsts valodā.Jā, nesapratīs....

  • Ūdensvīram vairāk jāuzturas svaigā gaisā

    AUNS. Jums liksies, ka draugi pavisam aizmirsuši par jūsu eksistenci. Vēlēsieties tikties ar līdzgaitniekiem, dalīties pārdomās.AUNS. Jums liksies,...