Cepts sams ar citronu un medu

Ikdienā ēdienkartes dažādošanai gaļu var aizstāt ar zivīm, kas ir bagātas ar olbaltumvielām un fosforu. Zivis var gatavot daudzveidīgi.

Ikdienā ēdienkartes dažādošanai gaļu var aizstāt ar zivīm, kas ir bagātas ar olbaltumvielām un fosforu. Zivis var gatavot daudzveidīgi.
Zivi var pasniegt ar piedevām - vārītiem kartupeļiem, salātiem un mērci. To var arī grilēt. Būs vēl garšīgāk!
Ēdiena pagatavošanai nepieciešamas četras ēdamkarotes medus, 1 citrons, 2 ēdamkarotes vīna etiķa, 4 ēdamkarotes augu eļļas, 8 šķēles sama, sāls.
Mērcei vajadzīgi 400 grami skāba krējuma, 2 ēdamkarotes medus, 1 ēdamkarote citrona sulas, sāls un saišķītis sasmalcinātu zaļo lociņu.
1. Bļodā ielej vīna etiķi.
2. Pielej eļļu. .
3. Izspiež citrona sulu. .
4. Pieber sāli.
5. Pievieno medu un visu rūpīgi sajauc.
6. Samam izgriež filejas gabalus.
7. Fileju sagriež šķēlēs.
8. Katru šķēli ievieto sagatavotajā marinādē.
9. Liek ledusskapī uz divām stundām.
10. Mērcei smalki sagriež sīpollokus.
11. Bļodā ieliek krējumu un sajauc ar sīpollokiem.
12. Pievieno citrona sulu.
13. Pievieno medu.
14. Liek uz pannas marinādē noturētās sama šķēlītes un cep.
15.Marinētos zivs filejas gabalus eļļā cep no abām pusēm zeltaini brūnus.

Citu datumu laikraksti