Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Deserts - gandrīz kā otrais ēdiens

Svaigus augļus lietot uzturā, bez šaubām, ir veselīgāk. Taču, ja augli apstrādā un pievieno piedevas, uzkoda pārvēršas ēdienā.

Svaigus augļus lietot uzturā, bez šaubām, ir veselīgāk. Taču, ja augli apstrādā un pievieno piedevas, uzkoda pārvēršas ēdienā. Šoreiz piedāvājam desertu, kurā galvenā sastāvdaļa ir banāni. Banāni satur rekordlielu ogļhidrātu daudzumu. Dažādi cukuri tajos ir gandrīz piektā daļa no kopējās masas. Arī olbaltumvielu satura ziņā, ar 1,5 gramiem 100 gramos kopsvara, banāni un aronijas ieņem pirmo vietu starp mūsmāju un eksotiskajiem augļiem.
Banānu un riekstu deserts
Trīs porciju pagatavošanai nepieciešams: divi banāni, ēdamkarote miltu, ola, divas ēdamkarotes cukura, aptuveni 50 gramu zemesriekstu (var būt arī citi rieksti), tējkarote balzama, 200 grami salda krējuma, vanilīns, mandarīns greznošanai un eļļa apcepšanai. Saldā krējuma vietā var izmantot skābo, kam pievieno mazāk cukura. Tā deserts iegūs pavisam citu garšu un vairāk atgādinās otro ēdienu.
1. Riekstus uz pannas vai cepeškrāsnī nedaudz apgrauzdē, atdzesē un samaļ kafijas dzirnaviņās. Malumam jābūt ne pārāk smalkam, tādam, lai tajā būtu sīki riekstu gabaliņi.
2. Dziļākā šķīvī iesit olu, pieber aptuveni trešdaļu cukura, samaisa. Pievieno miltus un sakuļ viendabīgu masu.
3. Nomizo banānu un, slīpi griežot, sadala aptuveni vienu līdz pusotru centimetru biezās šķēlēs.
4. Pannā ielej nedaudz eļļas, uzkarsē. Banānu šķēles apmērcē olas, miltu un cukura maisījumā, liek uz pannas. Samazina liesmu un cep, līdz abas puses zeltaini brūnas.
5. Apceptās banānu šķēles liek uz šķīvja un atdzesē.
6. Krējumu lej putojamā traukā, pievieno atlikušo cukuru un vanilīnu. Puto.
7. Saputotam krējumam pielej tējkaroti balzama un rūpīgi izmaisa.
8. Masai pievieno samaltos riekstus un samaisa.
9.Traukos liek krējuma un riekstu masas piku, apkārt kārto apceptās banānu šķēles. Uzliek krējuma "tornīti".
10. Desertu grezno ar mandarīna šķēlēm un grauzdētiem riekstiem.

Citu datumu laikraksti

  • Jādzied, kad ir priecīgi, skumji vai bailes

    Pēc vairāk nekā pusotru stundu ilguša koncerta mazpilsētas kultūras centrā Marija joprojām ir moža.Pēc vairāk nekā pusotru stundu ilguša koncerta...

  • Gudrs kā Podnieka suns

    Alūksnes un Gulbenes fotocentra īpašnieks Jānis Podnieks apgalvo, ka sešdesmito gadu vidū Liepnas pusē šis teiciens bija daudzu mutēs, "pielipa"...

  • Pāreja uz D vitamīnu un... ozonu

    Vasaras laiku, pabīdot pulksteņa rādītājus stundu uz priekšu, pirmoreiz – Pirmā pasaules kara sākumā – noteica Vācija, Lielbritānija, Īrija un...