Pīrādziņu pagatavošanai nepieciešams: 25 grami rauga, 125 mililitri piena, divas olas, ēdamkarote (ar kaudzi) cukura, aptuveni 350 grami miltu, 100 grami sviesta, šķipsniņa sāls, pūdercukurs pārkaisīšanai un augļu vai ogu sulas želeja garnēšanai.
Pīrādziņu pagatavošanai nepieciešams: 25 grami rauga, 125 mililitri piena, divas olas, ēdamkarote (ar kaudzi) cukura, aptuveni 350 grami miltu, 100 grami sviesta, šķipsniņa sāls, pūdercukurs pārkaisīšanai un augļu vai ogu sulas želeja garnēšanai.
1. Vienu olu, cukuru, sāli, pienu un sasmalcinātu raugu sajauc kopā un labi izmaisa.
2. Izveidotajā masā ieber aptuveni 300 gramu miltu. Atlikumu atstāj rullēšanai. Mīklu jauc, līdz tā kļūst viendabīga.
3. Izveidoto mīklu izrullē garenā, aptuveni centimetru biezā plāksnē.
4. Uz mīklas plāksnes divām trešdaļām, plāni sagriežot, klāj sviestu.
5. Nepārklāto mīklas plāksnes daļu ieloka starp abām ar sviestu apklātajām. Trīskārtīgi salocīto mīklas plātni uz 15 minūtēm ievieto ledusskapī.
6. Pēc tam atkal izrullē garenā plāksnē, trīskārtīgi saloka un ievieto ledusskapī. Tā rīkojas vēl divas reizes.
7. Pēc pēdējās izrullēšanas plāksni griež aptuveni centimetru platās sloksnēs. Katru savērpj un, veidojot sirdsveidīgas maizītes, galus ieloka uz vidu. Liek uz sagatavotas cepamās plāts.
8. Maizītes uz pusotru stundu novieto vēsumā uzrūgšanai.
9. Uzrūgušas maizītes pārziež ar sakultu olu un cep zeltaini brūnas.
10. Gatavas maizītes atdzesē, pārkaisa ar pūdercukuru un katrai uzliek ar cepumu formiņu izspiestu želejas sirsniņu. (Želejas sirsniņām izmanto iepriekš pagatavotu, aptuveni puscentimetru biezā slānī uzlietu krāsainas želejas slāni. Puslitram šķidruma ņem 15 gramus želatīna.