Garneļu sautējums ar sēnēm

Lai ēdienkarti padarītu interesantāku, netērējot daudz laika un naudas, piedāvāju gatavot garneļu sautējumu ar sēnēm.

Lai ēdienkarti padarītu interesantāku, netērējot daudz laika un naudas, piedāvāju gatavot garneļu sautējumu ar sēnēm. Tā ir arī brīnišķīga maltīte svētku reizē, ar ko pārsteigt viesus. Šampinjoni un garšaugi garnelēm piešķir neatvairāmu aromātu.
Trim porcijām nepieciešams: divi palieli sīpoli, paprika, gurķis, 300 gramu lobītu garneļu vai kilograms nelobītu garneļu, 225 grami šampinjonu, 200 gramu saldā krējuma, viena ēdamkarote tomātu biezeņa, 200 gramu zivju buljona (kubiņš plus ūdens), viena ēdamkarote zivju garšvielas ar citronu, viena ēdamkarote sviesta vai margarīna, divas ēdamkarotes kviešu miltu, kā arī sāls un pipari.
Gatavošanas laiks - apmēram 30 minūtes.
Piedevai: 300 gramu rīsu.
1. Vispirms katliņā uzkarsē ūdeni un pievieno rīsus. Kamēr rīsi vārās, gatavo sautējumu.
2. Sīpolu nomizo un sasmalcina.
3. Šampinjonus noskalo un sagriež šķēlītēs.
4. Paprikai izņem sēklas un sagriež gabaliņos.
5. Visu apcep sakarsētā sviestā vai margarīnā.
6. Pieber zivju garšvielas un miltus.
7. Pievieno tomātu biezeni, zivju buljona kubiņu, kas sajaukts ar ūdeni un saldo krējumu. Mērci vāra trīs līdz piecas minūtes. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.
8. Pievieno mērcei garneles. Uzkarsē, bet nevāra!
9. Sagriež gurķi un papriku salātiem vai garnēšanai.

Citu datumu laikraksti

  • Baltkrievus Latvijas sabiedrībā jūt

    Baltkrievu diaspora 25.martā atzīmēja Baltkrievijas neatkarības proklamēšanas 85.gadadienu, lai gan etniskajā dzimtenē šī diena jau vairākus gadus...

  • Kādi logi ir lētāki

    Žurnāls "DEKO" aprīlī: rezumē 2002.gada Latvijas arhitektūras sasniegumus un kopā ar arhitektu Ingurdu Lazdiņu runā par privātmāju apbūvi...

  • Zemledus makšķernieki sacenšas uz pēdējā ledus

    Uz Alūksnes ezera sestdien bija ieradušies 65 kaislīgākie zemledus makšķernieki no vairākām Latvijas pilsētām - Cēsīm, Rēzeknes, Madonas, Valmieras,...

  • Ministrs vēlas redzēt ražojošus laukus

    Zemkopības ministrs Mārtiņš Roze pārliecināts, ka laukos cilvēkiem biežāk jāsanāk kopā, lai dalītos pieredzē un paustu viedokli par lauksaimniecības...

  • Kā labais kartupelis kļūst par slikto

    Šonedēļ žurnālā "Ieva": intervija ar Valkas pilsētas domes priekšsēdētāju Ventu Kraukli.Šonedēļ žurnālā "Ieva": intervija ar Valkas pilsētas domes...

  • Būs jauns pielikums "Citādie Lauki"

    Klajā nācis informatīvā lauku politikas biļetena "Agro Pols" 6.numurs.Klajā nācis informatīvā lauku politikas biļetena "Agro Pols" 6.numurs. Tajā...

  • Zupas dēļ galu nedarīs

    Kādā rītā radio Ufo un Fredis jokojās, kāpēc mēdz būt tā, ka cilvēki izdara pašnāvību nelaimīgas mīlestības dēļ, bet to nedara, ja zupa ir negaršīga...

  • Laimīga nejaušība ved uz Itālijas Alpiem

    Edgars Riekstiņš, kuram pēc trīs nedēļām paliks 18 gadi, ir aktīva dzīvesveida atbalstītājs, kam netīk stundas un dienas vadīt dīkdienībā.Edgars...

  • Gājputni atgriežas sargātā zemē

    Kopš neatminamiem laikiem dabas atmoda pavasarī ir neiedomājama bez gājputnu atgriešanās.Kopš neatminamiem laikiem dabas atmoda pavasarī ir...