Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Gatavosim pirmās adventes kūku!

Rīt sāksies klusais gaidīšanas un pārdomu laiks - advente. Sagaidot pirmās adventes svētdienu, piedāvājam izmēģināt kūku, kas būtu piemērota šim laikam.

Rīt sāksies klusais gaidīšanas un pārdomu laiks - advente. Sagaidot pirmās adventes svētdienu, piedāvājam izmēģināt kūku, kas būtu piemērota šim laikam. Tā ir vienkārši pagatavojama un neizmaksās pārāk dārgi. Iedegsim pirmo adventes sveci, našķosimies ar gardu kūku un domāsim gaišas domas!
Kūkas pagatavošanai nepieciešams: 0,5 litri saldā krējuma, 8 gabaliņi zefīra, 150 grami žāvētu aprikozu, 150 grami žāvētu plūmju, 2-3 ēdamkarotes želatīna, 3 ēdamkarotes cukura. Dekorēšanai - svaigi vai kompota augļi un ogas (šajā gadījumā - vīnogas un mandarīni).
1. Zefīru sagriež nelielos gabaliņos.
2. Bļodā ieber želatīnu, pielej nedaudz ūdens un liek uzbriest.
3. Saldo krējumu ielej burkā (ja nav miksera, jo šādā veidā to var vienkārši saputot).
4. Krējumam pieber trīs ēdamkarotes cukura.
5. Burkai uzliek vāku un, viegli kratot, sakuļ putukrējumā.
6. Bļodā ieliek aprikozes un plūmes.
7. Nomazgā tās siltā ūdenī.
8. Žāvētās plūmes un aprikozes sagriež nelielos gabaliņos.
9. Bļodā ielej putukrējumu.
10. Tam pieber sagriezto zefīru. Samaisa.
11. Pieber žāvētas plūmes un aprikozes, izmaisa.
12. Uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, izkausē uzbriedināto želatīnu.
13. Lēni lejot un nepārtraukti maisot, putukrējuma masai pielej želatīnu. Kārtīgi izmaisa, lai neveidotos sarecējumi.
14. Liek formā.
15. Nolīdzina.
16. Nomizo mandarīnus un sadala atsevišķās šķēlītēs.
17. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
18. Brīvi fantazējot, dekorē kūkas virsu ar augļiem. Novieto vēsumā apmēram uz 12 stundām, tad kūka ir garšīgāka.

Citu datumu laikraksti

  • Eiropas Savienība dod, nevis lūdz paņemt

    Līdz šā gada 31. decembrim ikvienam lauksaimniecībā izmantojamās zemes, kuras platība ir vismaz viens hektārs, apstrādātājam ir iespējams veikt...

  • Policija informē

    Sabojā dzērienu automātu. Alūksnē, Ezera ielā, sporta zālē sabojāts dzērienu automāts. Policijā iesniegums par to saņemts 25.novembrī.Sabojā dzērienu...

  • Policija meklē

    Alūksnes rajona policijas pārvalde meklē bez vēsts pazudušo Antonu Rengeli (personas kods 051052-12652), kurš pazudis 2003.gada 12.novembrī.Alūksnes...

  • Piedāvā dažādus kultūras pasākumus

    O.Vācieša jubileja. 29.novembrī pulksten 15.00 Alūksnes rajona Trapenes kultūras namā - O. Vācieša atceres pasākumi.O.Vācieša jubileja - 29.novembrī...

  • Var iepazīties ar Tibetas mākslu

    Ārzemju mākslas muzejā Rīgā līdz nākamā gada 18.janvārim var aplūkot izstādi "Tibetas māksla Ķīnā".Ārzemju mākslas muzejā Rīgā līdz nākamā gada...

  • Latvijas rasols ir Ginesa rekordu grāmatā!

    "Lielāko rasolu, kura svars bija 3277 kg, savā 10 gadu jubilejā pagatavoja uzņēmums Spilva (Latvija) 2002. gada 1. septembrī starptautiskajā izstāžu...