Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Ir veselībai nekaitīgi konservanti

Sorbīnskābi un tās sāļus (E 200 līdz 203) lieto, lai aizkavētu raugu un pelējumu attīstību.

Sorbīnskābi un tās sāļus (E 200 līdz 203) lieto, lai aizkavētu raugu un pelējumu attīstību. Šā konservanta lietošana ir atļauta visās pasaules valstīs, jo tas ir atzīts par drošu un nekaitīgu, tāpēc to ļoti plaši lieto praktiski visās pārtikas produktu ražošanas nozarēs.
Piemēram, ar sorbātu maisījumu ierīvē sierus, lai uz to virsmām neveidotos pelējums.
Benzoskābe un tās sāļi (E210–219) sastopami ne tikai kā ķīmisks savienojums, bet tie ir atrodami arī dabas produktos: dzērvenēs, brūklenēs, ābolos un plūmēs, kanēlī un krustnagliņās. Benzoskābe un tās sāļi kavē raugu, pelējumu un baktēriju augšanu.
Pētījumos par benzoātiem laiku pa laikam konstatē cilvēka veselībai nevēlamas parādības, tāpēc, no šā viedokļa raugoties, sorbāti ir vērtējami kā labāki un drošāki konservanti.
Daudzos produktos izmanto abus šos konservantus vai to maisījumus, piemēram, konservējumos (konservētajās olīvās un citam), alkoholiskajos un bezalkoholiskajos dzērienos, ievārījumos un džemos ar mazu cukura daudzumu, košļājamajās gumijās, kūpinātajās zivīs un citur.

Citu datumu laikraksti

  • Annijas bode

    Annijai bira asaras kā aizurbtam bērzam pavasarī.Annijai bira asaras kā aizurbtam bērzam pavasarī. Vienu pēc otra viņa noliktavas kaktā iemeta trīs...

  • Krāsim savai nākotnei

    No 2001.gada 1.jūlija Latvijā ieviesa pensiju sistēmas otro līmeni. Piedalīšanās tajā ir obligāta tiem, kuri ir jaunāki par 30 gadiem.No 2001.gada...

  • Augu aizsardzības līdzekļu lietotāju zināšanai

    Visus kultūraugus to augšanas laikā apdraud kaitēkļi, slimības un nezāles. Tādēļ, lai pasargātu kultūraugus, ir jāveic augu smidzināšana.Visus...

  • Aunam jādodas ārpus mājas

    AUNS. Būsiet garīgi un fiziski iztukšots. Nevēlēsieties pat dzirdēt par darba jautājumiem. Ieteicams šo dienu pavadīt ārpus mājas un iesaistīt...

  • Piedāvā atpūtu dažādām gaumēm

    Lieldienu pasākumi. 19.aprīlī pulksten 22.30 Alūksnē, atpūtas klubā "Jolanta" – Lieldienu dejas un konkursi "Ar un par olām" kopā ar DJ Uruli un...

  • Līķauts ir liecība par augšāmcelšanos

    Daudzi cilvēki vēl joprojām ar neticību vēro līķautu, kas glabājas Turīnā. Ja pasaule spēj pieņemt cilvēka mokas - šaustīšanu un krustā sišanu, tad...