Turpinām likt lietā rudens ražu...Kabacīti noskaloju, nomizoju un sagriezu stienīšos. Tos apviļāju miltos, uzkaisīju sāli, piparus un apjaucu. Pēc tam kabačus apcepu no visām pusēm pannā ar uzkarsētu augu eļļu, tad no pannas noņēmu, liku bļodā un samaisīju ar lielāko daļu no paredzētā notīrīto un spiedē sasmalcināto ķiploku daudzuma. Lielāko daļu paredzētā siera sagriezu nelielos stienīšos, atlikušo sarīvēju – tas vēlāk noderēja pārkaisīšanai.
Ņēmu pa diviem apceptajiem kabaču stienīšiem, starp kuriem ieliku sieru, un visu kopā ietinu bekona strēmelītē. Lai rullīši neizjuktu, saspraudu tos ar koka irbulīšiem. Nu vajadzētu tos izvietot ar augu eļļu ietaukotā veidnē, pārkaisīt ar atlikušajiem ķiplokiem un sieru un cept līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī minūtes 25. Toreiz, vēl karstajā laikā, cepeškrāsni neieslēdzu, bet līdzīgu rezultātu panācu pannā uz plīts, ar sieru un ķiplokiem pārkaisītās ruletītes izcepot līdz gatavībai.
Sastāvdaļas
● 1 vai 2 jauni kabacīši,
● 200 gramu kūpināta bekona,
● 3 – 4 ķiploka daiviņas,
● 80 – 100 gramu siera,
● milti apviļāšanai,
● eļļa cepšanai,
● sāls un malti melnie pipari – garšai.
Kārdinošie kabaču, siera un bekona rullīši
