Kas sēnītei vēderā?

Ļoti vienkārši un ātri pagatavojami ir pildīti šampinjoni. Arī šeit var ļaut vaļu fantāzijai. Šampinjonu cepurītēm izgriež kātiņus.

Pildījumam sagriež nogrieztos šampinjonu kātiņus un žāvētu šķiņķi, tad sajauc ar majonēzi un liek šampinjonu cepurītēs (pildījumu var arī apcept kopā ar sīpoliem un ķiplokiem). Virsū bagātīgi uzber rīvētu sieru un liek cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā uz apmēram 20 minūtēm. Gatavs būs, kad siers izkusīs un sēnītes mazliet saplaks un kļūs tumšākas. Var ēst gan kopā ar rīsiem vai salātiem, var tāpat, jo ēdiens ir diezgan sātīgs.     
Šampinjonus var pildīt ar visu ko, piemēram, ar ceptu malto gaļu, svaigo un parasto sieru, rīsiem un “Fetas” sieru, kausēto sieru “Dzintars”, spinātiem un “Mozzarellas” sieru, krabju nūjiņām, pievienot dažādas garšvielas, sīpolus un ķiplokus – kas nu kuram garšo. Vienmēr pa virsu, protams, jāliek jebkāds siers.

Citu datumu laikraksti

  • Uzlabo dzeramā ūdens kvalitāti

    Apes pilsētā tiek īstenots projekts ūdenssaimniecības sakārtošanai, kurā ir pabeigti darbi divās aktivitātēs. Pilnībā no jauna ir izbūvētas dzeramā...

  • `Ja zivis dikti negaršo...

    Latvijas platuma grādos zivju eļļa tradicionāli bijusi līdzeklis rahīta profilaksei zīdaiņiem, lai nodrošinātu nepieciešamo D vitamīna daudzumu. ...

  • Viens otram sliktu nedarīsim!

    Nav nekā svarīgāka par attiecībām, reiz sacīja kāds dzīves gudrs cilvēks, un atliek viņam piekrist. Sen pierādījies, ka ne jau karjera, nauda,...

  • Horoskopi 2013.gadam

    AunsGads sāksies ar patīkamiem pārsteigumiem. Radīsies jaunas idejas gan privātajā, gan profesionālajā jomā. Līdz ar to būs nepieciešams daudz...

  • Kā palīdzēt savam organismam?

    Lai pēc svētkiem pašsajūta nejustu raizes no pārēšanās vai pārmērīgas alkohola lietošanas, nepieciešams ēst samērīgi, mazām porcijām un dzerot ...