Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Konfektēs atrod tārpus

Laikraksta "Alūksnes Ziņas" birojā pircējs atnesa šokolādes konfektes "Vinnijs", kurās atradis tārpus.

Laikraksta "Alūksnes Ziņas" birojā pircējs atnesa šokolādes konfektes "Vinnijs", kurās atradis tārpus. Kopā ar Pārtikas un veterinārā dienesta Alūksnes pārvaldes valsts pārtikas inspektori Lieni Dadzi pārbaudījām SIA "Alta S" 17.veikala Apes ielā, kur bija izdarīts pirkums, atlikušās šīs partijas konfektes.
"Pavadzīme liecina, ka SIA "Alta S" no "Unifeks" vairumtirdzniecības bāzes Valmierā saņēmusi tikai divus kilogramus šo konfekšu, kas bija pārdošanā Apes ielas veikalā no 30.maija. Tagad 750 gramus konfekšu "Vinnijs" norakstīja, bet pārējās ir pārdotas. "Laima" noteikusi derīguma termiņu līdz 26.novembrim, tātad pārdevējai nevar pārmest. Lūdzu preces piegādātājiem izmeklēt šo gadījumu un informēt par rezultātiem," stāsta L.Dadze.
Viņa atzīst, ka pirmo reizi konstatē, ka konfektēs ir tārpi. Šokolādes batoniņi "Vinnijs" ir ar sasmalcinātiem zemesriekstiem. Pārtikas un veterinārā dienesta Alūksnes pārvaldes priekšnieka vietniece Daina Stakovska norāda, ka nesen sanāksmē galvaspilsētā informēta par "Karūnas" šokolādes izstrādājumiem, kuru riekstu pildījumā var būt tārpi.
"Acīmredzot parazītu kāpuru oliņas ir iedētas riekstos, kas vasarā siltā laikā attīstās un izgrauž konfektes. Tas ir konstatēts vairākās Latvijas vietās, bet tikai "Karūnas" izstrādājumos, kur liek veselus lazdu riekstus. Līdz šim mūsu rajonā nebija atrastas bojātas konfektes," komentē D.Stakovska. Viņa pieļauj, ka riekstus termiski neapstrādā. Varbūt tikai viegli apgrauzdē, tāpēc ražotājiem ir jādomā par saldumu ražošanas tehnoloģijas uzlabošanu. "Viņiem ir jāgarantē konfekšu kvalitāte to derīguma termiņa laikā. Savukārt uzglabātājam vairumtirdzniecības bāzē un tirgotājiem veikalos ir jānodrošina atbilstoši apstākļi. Temperatūra nedrīkst būt augstāka par plus 18 grādiem, bet konfektē iekūņojies tārps attīstīsies arī zemāka temperatūrā. Vasaras siltums, protams, var veicināt procesu," atzīst speciāliste. Tātad jābūt uzmanīgiem, iegādājoties šokolādes izstrādājumus ar riekstiem.

Citu datumu laikraksti

  • Iesālītās cerības

    Es satrūkos tikai tad, kad bija kļuvis tumšs un māte kā melns rēgs iestājās apgaismotajās ārdurvīs.2. Es satrūkos tikai tad, kad bija kļuvis tumšs un...

  • Karavīri iepriecina ar uzvedumu

    Jaunais mācību gads arodapmācības un rehabilitācijas centrā "Alsviķi" sākās ar patīkamu atkalredzēšanos.Jaunais mācību gads arodapmācības un...

  • Par tautas balsojuma rezultātiem

    Tautas balsojums par Latvijas dalību Eiropas Savienībā ietekmēs arī Latvijas Bankas darbību.Tautas balsojums par Latvijas dalību Eiropas Savienībā...

  • Neliksim šķēršļus attīstībai

    20. septembrī mūs visus gaida vēsturiska izšķiršanās, kuras sekas jau tuvākajā desmitgadē jutīsim katrs.20. septembrī mūs visus gaida vēsturiska...

  • Starp Rietumiem un Austrumiem

    Iespējams, nākamo gadsimtu vēstures grāmatās 20. septembris tiks minēts kā īpaša diena, kurā Latvijas tauta pieņēma izšķirīgo lēmumu, izvēloties...

  • Netic zaudējumiem, tic ieguvumiem

    Tā ir demagoģija, ka Latvija, iestājoties ES, zaudēs suverenitāti un pašnoteikšanos.Tā ir demagoģija, ka Latvija, iestājoties ES, zaudēs suverenitāti...