Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Konkurss dod iespēju vērtēt skābbarību

Konkursā līdz gada beigām var pieteikties zemnieku saimniecības, kas sagatavojušas ne mazāk kā 50 tonnas skābbarības. Tā mērķis ir dot iespēju novērtēt barības kvalitāti un uzlabot to, lai varētu sabalansēt barības devu.

Konkursā līdz gada beigām var pieteikties zemnieku saimniecības, kas sagatavojušas ne mazāk kā 50 tonnas skābbarības. Tā mērķis ir dot iespēju novērtēt barības kvalitāti un uzlabot to, lai varētu sabalansēt barības devu.
“Mūsu rajona zemnieku saimniecībās pārsvarā gatavo zāles skābbarību vai skābsienu, un tikai nedaudz ir kukurūzas skābbarības. Konkursā var piedalīties arī kooperatīvi un statūtsabiedrības, nododot vairākus skābbarības paraugus no skābbarības, kas gatavota pēc jebkuras tehnoloģijas ar vai bez piedevām. Paraugus analizēs Latvijas Lauksaimniecības universitātes Agroķīmisko analīžu laboratorijā. Ar nolikumu var iepazīties konsultāciju birojā, kur var saņemt pieteikuma anketu,” informē Alūksnes Lauksaimniecības konsultāciju biroja lopkopības speciāliste Anita Rozenberga.
Pagājušajā gadā Jaunannas pagasta zemnieku saimniecībā “Jaunsvari” gatavotā skābbarība konkursā ieguva trešo vietu. Tomēr pagaidām saimniecības nav interesējušās par dalību tajā. A.Rozenberga atzīst, ka skābbarības parauga analīzes cena - 15 līdz 20 lati un vēl pieci lati par tās noņemšanu un nogādi laboratorijā - ir summa, ko nevēlas maksāt. “Lai arī izmaksas ir augstas, iesaku tomēr analizēt sagatavoto lopbarību. Sevišķi vajadzīgs tas ir saimniecībās, kur ir augstražīgas govis. Nezinot barības kvalitātes rādītājus, nav iespējams sabalansēt dienas devu,” komentē A.Rozenberga. Viņa atzīst, ka pārsvarā rajonā gatavo labu skābbarību, tāpēc būtu žēl, ja neviens nepieteiktos konkursā. Lai popularizētu labāko pieredzi, nākamā gada februārī zemnieki tiksies skābbarības konkursa noslēguma pasākumā.

Citu datumu laikraksti

  • Piedāvā dažādus kultūras un atceres pasākumus

    Atpūtas pasākums.Atpūtas pasākums 11.oktobrī no pulksten 14.00 – 16.00 Gulbenes rajona Staru kultūras namā – rudens ziedu un kompozīciju izstāde,...

  • Es vēlos tavu foto zeltītā ietvarā!

    Fotogrāfija ir sastindzis dzīves mirklis, kas saglabājas gadiem ilgi. To var glabāt lielākā vai mazākā fotoalbumā.Fotogrāfija ir sastindzis dzīves...

  • Baudi rudens smaržu un garšu!

    Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama saules siltumu. Bet tā tāpat kā augļu salduma bijis pavisam maz.Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama...

  • Iedzīvotājus neapmierina dabas lieguma ierobežojumi

    Veclaicenes pagastā Latvijas dabas fonda pārstāvji tikās un diskutēja ar iedzīvotājiem, kuru īpašumi atrodas dabas lieguma Korneti - Peļļi...

  • Policija informē

    Apzog lauku mājas. Alsviķu pagastā naktī uz 7.oktobri uzlauzta māja, nozagtas dažādas mantas un pase.Apzog lauku mājas Alsviķu pagastā naktī uz...

  • Reģistrēti dzimušie septembrī

    Alūksnes pilsētā - Edgars Voroņins, Laura Zitāne, Margita Lancmane, Ričards Tarantenkovs, Daniela Dantiņa, Reinis Liepiņš, Emīls Nils Hamanis, Alise...