Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Krēms lietainajām vasaras dienām

Zemeņu laiks šovasar mūs nelolo ar lielu bagātību. Taču nevajag nemaz daudz, lai izbaudītu ogu garšu.

Zemeņu laiks šovasar mūs nelolo ar lielu bagātību. Taču nevajag nemaz daudz, lai izbaudītu ogu garšu. Un to vislabāk var, izmantojot zemenes saldajos ēdienos. Iepriekšējā laikraksta numurā piedavājām kūku ar zemenēm un rabarberiem, tagad varat savu ģimeni vai draugus lietainā vasaras dienā iepriecināt ar zemeņu krēma kārtojumu.
Krēma pagatavošanai nepieciešams: aptuveni pusglāze cukura, divas tējkarotes ar kaudzi kartupeļu cietes, divas olas, ceturtdaļlitra piena, 250 grami salda krējuma, divas ēdamkarotes melnā balzama vai konjaka un zemenes pēc vajadzības.
1. Olām atdala dzeltenus no baltumiem. Izmanto tikai dzeltenumus.
2. Katliņā ar olu dzeltenumiem ber cukuru un kartupeļu cieti. Samaisa.
3. Klāt lej pienu un maisa līdz izkusis cukurs.
4. Katliņu ar piena, olu dzeltenuma, cukura un cietes masu liek verdoša ūdens peldē un, nepārtraukti maisot, karsē. Karsēšanu pārtrauc, kad masa ieguvusi skāba krējuma konsistenci.
5. Sabiezējušo masu noliek atdzesēties. Ik pa laikam apmaisa.
6. Kamēr kārtojuma pamatmasa dziest, saputo krējumu.
7. Saputotajam krējumam pievieno atdzisušo piena, olu, cukura un cietes masu. Pielej balzamu. Visu sajauc viendabīgā masā. Nedaudz saputotā krējuma atliek atsevišķā traukā - tas noderēs greznošanai.
8. Saldā ēdiena traukā kārto nomazgātas un no kauslapām attīrītas zemenes. Ogas var likt veselas, ja tās ir lielas, griež uz pusēm.
9. Uz ogu kārtas uzklāj pusi no krēma masas. Tad vēlreiz atkārto zemeņu klājumu, virs tā liek atlikušo krēmu.
11. Trauku ar zemeņu un krēma kārtojumu ievieto ledusskapī uz divām - trim stundām sastingšanai. Pirms pasniegšanas garnē ar putukrējumu un zemenēm.

Citu datumu laikraksti

  • Upe

    Kāds, kura balsi viņa labi atmin! Ansis! Dārtai pār augumu pārskrien vieglas tirpas, viņa nespēj spert vairs ne soli, nejusts reibonis apņem viņas...

  • Būs pieejami līdzekļi no Eiropas Sociālā fonda

    Eiropas Sociālais fonds ir Eiropas Savienības finanšu instruments cilvēkresursu attīstībai un darba tirgus apstākļu uzlabošanai, kas ilgtermiņā...

  • Kāpēc nenotika "t.A.T.u." koncerts

    Tikai žurnālā "Privātā Dzīve" šonedēļ lasiet: Laimas Vaikules uzdzīve Maskavā.Tikai žurnālā "Privātā Dzīve" šonedēļ lasiet: Laimas Vaikules uzdzīve...

  • Starp mums, sievietēm, runājot

    Kādu dienu Paradīzes dārzā Ieva sauca: "Dievs, man ir problēma!".Kādu dienu Paradīzes dārzā Ieva sauca: "Dievs, man ir problēma!" "Kas noticis,...

  • Ziedu ballē būs vērojama augu dažādība

    Rīgas Latviešu biedrības namā no 10. līdz 13. jūlijam notiks Otrā apvienotā puķu un krāšņumaugu izstāde Ziedu balle.Rīgas Latviešu biedrības namā no...

  • Piedāvā pasākumus dažādām gaumēm

    Dziesmu svētki. 23. Vispārējo latviešu dziesmu svētku programma: 5. jūlijā Doma laukumā pulksten 12.00 - pūtēju orķestru diena (ieeja brīva).Dziesmu...