Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Labu apetīti!

Zaļā siera zupa. Sastāvdaļas: litrs no koncentrāta kubiņiem vārīta gaļas buljona, 2 ēdamkarotes kviešu miltu, 200 gramu mīksta kausēta siera, tējkarote paprikas pulvera vai karija, maurloki, dilles un pētersīļi.

Zaļā siera zupa
Sastāvdaļas: litrs no koncentrāta kubiņiem vārīta gaļas buljona, 2 ēdamkarotes kviešu miltu, 200 gramu mīksta kausēta siera, tējkarote paprikas pulvera vai karija, maurloki, dilles un pētersīļi.
Ielej katlā ūdeni, ieliek buljona kubiņus un pieliek sieru pa maziem gabaliņiem. Uzvāra ūdeni un, nepārtraukti maisot, pievieno miltus, līdz buljons ķlūst viendabīgi tumīgs. Atstāj buljonu siltumā, lai pasūt. Pēc tam ieber sasmalcinātus zaļumus. Pasniedz ar sviestmaizi.
Laša zupa
Sastāvdaļas: 400 gramu laša filejas, 4 kartupeļi, 400 gramu selerijas kātu, 2 lieli sīpoli, litrs zivju buljona (var no kubiciņiem),
400 mililitru saldā krējuma, sāls, baltie pipari pēc garšas, dilles.
Sagriež lasi 1,5 x 1,5 centimetru lielos kubiņos. Notīra kartupeļus, selerijas un sīpolus. Seleriju kātus un sīpolus sagriež un apcep gaiši dzeltenus mazā katliņā. Pievieno saldo krējumu un apvāra, līdz zivs ir mīksta (apmēram 10 minūtes). Visu ielej blenderī un sakuļ viendabīgu masu, ko izkāš caur sietu. Tad lej atpakaļ katliņā, pievieno zivju buljonu un uzvāra. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pievieno laša gabaliņus un sešas minūtes karsē uz mazas uguns.
Acteku zupa
Sastāvdaļas: 200 gramu vistas filejas, 2 tomāti, neliels sīpols, viena ķiploka daiviņa, viena ēdamkarote "Taco" garšvielas, 100 gramu konservētas kukurūzas, 100 gramu tomātu mērces, 1/4 tējkarotes Kajenas piparu, viena ēdamkarote eļļas, 50 gramu "Holandes" siera un kukurūzas čipši.
Novāra vistas fileju, pievienojot sīpolu un ķiploku. Gaļu izņem no buljona un saplucina. Buljonam pievieno tomātus, "Taco" garšvielu, tomātu mērci, Kajenas piparus, un visu sakuļ blenderī. Maisījumu lej ar eļļu ietaukotā katlā un uzvāra. Pasniedzot pievieno gaļu, kukurūzu, "Holandes" siera kubiņus un čipsus.
Sīkpilsoņu zupa
Sastāvdaļas: 500 gramu liellopu gaļas, viens burkāns, viena pētersīļa sakne, viens vai divi sīpoli, 1/ 2 litrs skābu kāpostu, viena ēdamkarote sviesta, viena ēdamkarote miltu, 4 cīsiņi, viena lauru lapa, 5 līdz 8 melnie pipari, sāls, 3 litri ūdens, krējums un pētersīļi.
No liellopu gaļas, burkāna, pētersīļa saknes un garšvielām izvāra buljonu, to izkāš, gaļu sagriež gabalos. Gredzenos sagrieztus sīpolus sviestā vai taukos apcep zeltainus, pievieno skābos kāpostus un 20 minūtes cep apmaisot. Kāpostu masai pievieno nedaudz buljona un izberž caur sietu vai sasmalcina ar blenderi, pielej atlikušo buljonu, pievieno sagriezto gaļu, ripiņās sagrieztos cīsiņus, apbrūninātos miltus un uzkarsē. Pasniedz ar sausiņiem un krējumu.
Maltās gaļas zupa
Sastāvdaļas: 300 gramu maltās gaļas, ēdamkarote eļļas, ķiploki, tējkarote sāls, viens litrs gaļas buljona, 400 gramu skābo kāpostu, 2 marinēti gurķi, puravs, 1/2 paprikas, 100 grami lucernas asnu.
Apbrūnina malto gaļu ar lāsīti eļļas un iekapā tajā divas ķiploka daiviņas. Pievieno sāli un atstāj, lai pasūt, kamēr saglabājas karstums. Uzvāra buljonu un ieliek kāpostus. Pievieno verdošajam buljonam četras, piecas ķiploka daiviņas un šķēlītēs sagrieztus marinētus gurķus un puravu.
Vāra piecas minūtes, noņem no uguns un pievieno sīkos kubiņos sagrieztu papriku, apbrūninātu malto gaļu un noskalotus lucernas asnus. Zupu vēlreiz uzvāra. Ja patīk maigāka garša, tad skābos kāpostus var aizstāt ar smalkās strēmelēs sagrieztiem Ķīnas kāpostiem.

Citu datumu laikraksti

  • Kokteiļi bērniem, sievietēm un vīriešiem

    Svētku reizēs vienmēr paceļam glāzi, lai uzsauktu tostu par mīlestību, saticību, veselību, mieru un draudzību.Svētku reizēs vienmēr paceļam glāzi,...

  • Aicina pieteikties jaunos rakstniekus

    Latvijas Rakstnieku savienība un Rīgas Jauno literātu apvienība no 14. līdz 18. aprīlim rīko Jauno autoru semināru. Tajā aicināti piedalīties...

  • Aicinājums

    Cesvaines pilsētas ar lauku teritoriju dome lūdz ziedot materiālus Cesvaines pils bojāto konstruktīvo elementu (pārsegumu, sienu, akmens mūra detaļu,...