Līnis murdā un šķīvī uz galda

Kad dienas kļuvušas garākas un siltākas, gribas pēc iespējas vairāk laika pavadīt ārpus telpām un arī maltītes ieturēt brīvā dabā.

Kad dienas kļuvušas garākas un siltākas, gribas pēc iespējas vairāk laika pavadīt ārpus telpām un arī maltītes ieturēt brīvā dabā.
Dažādi gaļas un zivju pusfabrikāti šim nolūkam lielā izvēlē pieejami veikalos. Pusfabrikātu, kas gan nav domāts saldēšanai, piedāvājam pagatavot pašiem. Pagatavots no rīta, pasniegšanai vakariņās tas būs gatavs 15 līdz 25 minūšu laikā. Procesa beigu daļu var veikt cepeškrāsnī vai uz grila. Turklāt izpaliek risks, ka lielākie produkta gabali, no ārpuses apcepušies, iekšpusē vēl paliks jēli - sautēšana folijā šādu iespēju izslēdz pilnībā. Izmantotais produkts ir saldūdens zivs - līnis. Folijas apvalkā zivs ar piedevām ir gandrīz pilnībā noslēgta, tāpēc ēdienam šķita iederīgs izrādes "Līnis murdā" nosaukums.
Ēdienam izmantoti: divi līņi, glāze tomātu mērces, glāze skāba krējuma, divi sīpoli, nedaudz siera, zaļumi, sāls un pipari. Vēl nepieciešama eļļa apcepšanai, milti apviļāšanai un folija sautēšanai.
2. Katru zivs gabalu apviļā miltos.
3. Pannā lej eļļu, uzkarsē un liek apcepties zivs gabalus. Tie ir gatavi, kad no abām pusēm apcepušies zeltaini brūni.
4. Nomizo un gabaliņos sagriež sīpolus.
5. Sīpolus apcep nelielā eļļas daudzumā tā, ka tie top gandrīz caurspīdīgi. Liek lielākā traukā un ļauj nedaudz atdzist.
6. Traukā ar sīpoliem lej tomātu mērci, krējumu, pēc garšas pievieno piparu un sāls maisījumu, kā arī zaļumus. Sajauc viendabīgā masā.
7. Sagriež gabaliņos vai sarīvē sieru.
8. No folijas ruļļa nogriež kvadrātveida gabalus. Katrā liek pa zivs porcijai, divas - trīs ēdamkarotes sīpolu, tomātu mērces un krējuma masas. Virsū liek siera gabaliņus.
9. Folijas stūrus aizloka tā, lai produkta notvaikošana būtu iespējami mazāka.
10. Folijas sainīšus liek uz pannas un ievieto cepeškrāsnī. Ja ēdienu paredzēts baudīt brīvā dabā, sautētu uz grila, sainīšus ievieto ledusskapī un uzglabā līdz maltītes brīdim.
11. Sautē aptuveni 15 līdz 25 minūtes. Jo lielāki zivs gabali, jo ilgāks sautēšanas laiks.
Porciju sainīšus liek šķīvjos. Katru nedaudz paver. Klāt pasniedz svaigu dārzeņu salātus vai sagrieztus dārzeņus un maizi. Lai labi garšo!

Citu datumu laikraksti

  • Upe

    - Tā nav lieta! - atrauc puisis, - Vai strādnieku nelīgsi?10. - Tā nav lieta! - atrauc puisis, - Vai strādnieku nelīgsi? - Kur man strādnieku līgt,...

  • Autoskolas ceļ nepamatotu paniku

    Izplatot informāciju par izmaiņām Satiksmes ministrijas noteikumos par braukšanas eksāmena pieņemšanas kārtību, presē izskanējusi autoskolu...

  • Policija saskaras ar grūtībām

    Saeima šodien lemj par Saeimas Juridiskās komisijas sagatavoto grozījumu administratīvo pārkāpumu kodeksā nodošanu komisijām.Saeima šodien lemj par...

  • Upe

    Tirgus diena ataust saulaina, tās gaisma pamazām izdzenā Dārtas bēdas. Viņa gurdiem soļiem iet uz pilsētu, lai nolūkotu un pirktu zirgu.9. Tirgus...

  • Pededzes pagastā nav ārsta un aptiekas

    Pededzes pagasta iedzīvotājiem jau pāris gadus nav sava ģimenes ārsta.Pededzes pagasta iedzīvotājiem jau pāris gadus nav sava ģimenes ārsta. "Kādreiz...

  • Par spīti neveiksmēm turpina audzēt vēžus

    Mārkalnes pagasta "Robežnieki" ir viena no nedaudzām zemnieku saimniecībām Latvijā, kas audzē vēžu mazuļus.Mārkalnes pagasta "Robežnieki" ir viena no...