Nobaudīsim kaut ko eksotiskāku!

Pikantie vistas salāti. Nepieciešams: žāvēti vistu stilbiņi, seleriju sakne, 2 avokado, 2 ēdamkarotes citrona sulas, 1 salātu galviņa.

Pikantie vistas salāti
Nepieciešams: žāvēti vistu stilbiņi, seleriju sakne, 2 avokado, 2 ēdamkarotes citrona sulas, 1 salātu galviņa. Mērcei: 100 gramu Rokforas vai cita pūdētā siera, 1 cieti novārīta ola, sāls, malti melnie pipari, 1 - 2 ēdamkarotes vīna etiķa, 50 gramu olīveļļas, 1 ēdamkarote sausā heresa (šerija, var arī bez tā).
1. Atkaulo vistu un sagriež sloksnītēs.
2. Nomizo avokado, izņem kauliņu un sagriež sloksnītēs.
3. Izspiež no citrona sulu un uzlej avokado.
4. Notīra selerijas sakni un sarīvē skaidiņās.
5. Salātu traukā ieklāj salātu lapas, atlikušās saplucina. Apakšējā kārtā liek vistas gaļas strēmelītes.
6. Virs vistas kārto sarīvēto selerijas sakni un ar citrona sulu apslacīto avokado.
7. Gatavo mērci. Sasmalcina pūdēto sieru, olas dzeltenumu, pievieno sāli, piparus, vīna etiķi un olīveļļu. Visu sajauc. Lej uz salātiem. Rotā ar zaļumiem un olu baltumiem.
Melnā biskvīta rulete
Nepieciešams: 5 olas, glāze cukura, 4 ēdamkarotes sausā maizes kvasa (veikalos to neizdevās nopirkt, tāpēc izmantota maizes zupa, caurdurī atbrīvojoties no žāvētajiem augļiem), 2 ēdamkarotes cietes, 1 tējkarote sodas, kanēlis, brūkleņu ievārījums, saldais krējums, pūdercukurs.
1. Atdala olu dzeltenumus no baltumiem. Olu dzeltenumus saputo ar glāzi cukura.
2. Pievieno 2 ēdamkarotes cietes, 4 ēdamkarotes maizes kvasa, kanēli un turpina putot.
3. Olu baltumiem pievieno karoti cukura un šķipsniņu sāls, saputo stingrās putās. Pievieno maizes kvasa masai. Viegli iemaisa pamatmasā.
4. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru. Tajā izlej iegūto biskvīta masu. Sakarsētā cepeškrāsnī cep apmēram 20 minūtes.
5. Kamēr biskvīts cepas, saldo krējumu saputo ar cukuru.
6. Atdzisušam cepumam noņem papīru, uzklāj brūkleņu ievārījumu un virs tā - putukrējumu. Sarullē. Apber ar pūdercukuru un novieto ievilkties.

Citu datumu laikraksti