Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pagatavosim īstau šašliku

Izvēlas jaunu, ne pārāk treknu cūkas gaļu. Tradicionālajam šašlikam labāk noder šķiņķis. Ja ir vēlme pēc kā neparastāka, izvēlas krūts rajona gabalu.

Izvēlas jaunu, ne pārāk treknu cūkas gaļu. Tradicionālajam šašlikam labāk noder šķiņķis. Ja ir vēlme pēc kā neparastāka, izvēlas krūts rajona gabalu. Īpašai baudai var izvēlēties arī ribiņu gabalus.
Gaļai nogriež liekos taukus un sagriež gabalos. Labs šašliks ir bez liekiem taukiem un jo mazāki gabaliņi, jo labāk. Ribiņas sagriež pa pāriem. Samaļ sīpolus un sajauc ar gaļu. Sīpols, sagriezts gredzenos, vairāk noder kā dekorācija, nevis garšas iegūšanai. Daži mēdz sīpolu gredzenus uzlikt uz iesmiem pirms cepšanas kopā ar gaļu. Rezultātā, kad gaļa ir gatava, sīpoli ir jau sadeguši. Ja tiešām vēlas, lai gaļai būtu sīpolu aromāts un garša, to lieto tikai samaltā veidā. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Jāņem vērā, ka cūkgaļa maz uzsūc sāli. Nav jābaidās no pārsālīšanas. Ņem adžiku un sajauc ar gaļu. Un novieto uz 24 stundām marinēties.
Etiķi, lai pagatavotu labu šašliku, nelieto, jo tas nomāc gaļas īsto garšu. Vīnu lieto tikai "profesionāļi", kuri vēlas "pazīmēties" ar ko īpašu. Marinēt vīnā un apliet cepot iesmus ar vīnu ir pilnīgi bezjēdzīgi. Vīns sadeg un neatstāj ne garšu, ne aromātu. Paliek tikai ārējais efekts, kas šašlika kvalitāti neiespaido. Ja ir vēlme radīt ārēju efektu, tā var darīt, bet vīnu labāk ir dzert.
Adžiku jāizvēlas īstu, var arī pagatavot. Adžika ir tradicionāla gruzīnu tomātu mērce ar speciālām garšvielām, sarkano piparu, sāli un nedaudz zaļumiem. Šai mērcei etiķi nelieto, izmanto tikai garšvielas un svaigus tomātus.
Kad gaļa ir gatava, sagatavo ogles cepšanai. Izvēlas labu, sausu malku vai nopērk ogles. Gaļu uz iesmiem liek tad, kad ogles ir gatavas. Gaļu saliek blīvi vienu gabaliņu pie otra, lai gaļas maliņas nepārogļotos. Ribiņas uzliek, iespraužot iesmu starp ribiņām. Sīpolu gredzenus un citus dārzeņus uz iesmiem neliek.

Citu datumu laikraksti

  • Klients un viņa taisnība

    Patērētāju tiesību aizsardzība Latvijā ir viena no tām jomām, kurā jau tagad ES likumdošana darbojas gandrīz pilnā apjomā, tādēļ nebūs jāpiemēro...

  • ES patērētāji kļūs informētāki

    Jums liekas, ka kļūstat resnāks? Jums liekas, ka ikdienā lietotā pārtika nevis nodrošina veselīgu uzturu, bet gan padara jūs grūtsirdīgākus?...

  • Patēriņa džungļos

    Jau ilgāku laiku Rietumu sabiedrībā dominē patēriņa kultūra, jo tieši patēriņš dažādās izpausmes formās kļuvis par vienu no sabiedrības attīstības...

  • Tauriņam pa pēdām

    Izmeklētājs pavirši pārskatīja kladi.3. Izmeklētājs pavirši pārskatīja kladi. Visur viens un tas pats - vardes, puķes, zivis, nokrišņi. - Es...

  • Polijas pilsētas - tuvas, bet svešas

    Polija nav ekskursantu un tūristu iecienītākajos atpūtas braucienu maršrutos. Parasti tie traucas šai valstij cauri uz Slovākiju ar Augstajiem...

  • Zemnieku zupa

    Nepieciešams: puse dzeltenās paprikas, 2 mazi tomāti, 1 vidējs gurķis, 80 grami zemnieku gaļas.Nepieciešams: puse dzeltenās paprikas, 2 mazi tomāti,...