Šodien sākas astronomiskais pavasaris, tāpēc ir īstais laiks ieviest kaut ko jaunu ierastajā ēdienkartē.
Šodien sākas astronomiskais pavasaris, tāpēc ir īstais laiks ieviest kaut ko jaunu ierastajā ēdienkartē. Ātri pagatavojami, sātīgi un garšīgi ir salāti no svaigiem dārzeņiem un kazas siera.
Salātu pagatavošanai vajadzīgs: tomāti, svaigs gurķis, paprika, lapu salāti, olīvas, citrons, pētersīļi, dilles, salātu mērce un kazas siera bumbiņas eļļā. Lapu salāti var būt dažādi, tāpat iespējams izmantot puķkāpostus un citus dārzeņus, ja vēlas.
1.Lēzenā traukā kārto salātu lapas.
2. Palielās strēmelēs sagriež papriku. Tās saber vienkopus uz salātu lapām.
3. Tomātus sagriež palielās daiviņās un arī liek salātu traukā.
4. Arī gurķus griež lielās šķēlēs, liek uz salātiem.
5. Kazas siera bumbiņas pārgriež uz pusēm un kārto izklaidus.
6. Melnās olīvas izmanto dekorēšanai, jo tās kontrastē ar baltajām siera bumbiņām.
7. Citronu sagriež plānās šķēlēs un liek gar salātu trauka malām.
8. Grezno ar dillēm un pētersīļiem vai selerijām.
9. Traukā salātu mērcei pievieno eļļu, kurā bija kazas siera bumbiņas.
10. Sakulto maisījumu pārlej sagatavotajai salātu platei, tā piedodot tiem pikantumu un spīdumu lapām.
(Salāti gatavoti sadarbībā ar Alūksnes rajona zemnieku saimniecības "Skrinukalni" kafejnīcu)