Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Pēc sēņošanas var gatavot “Gaiļaseksti”

Šis ir sēņu gads. Tas ir skaidrs ne tikai tiem, kas ar groziem dodas pēc minerālvielām bagātas pārtikas pusdienām un ziemas krājumiem.

Šis ir sēņu gads. Tas ir skaidrs ne tikai tiem, kas ar groziem dodas pēc minerālvielām bagātas pārtikas pusdienām un ziemas krājumiem. Slinkākie gailenes, apšu beciņas, baravikas, bērzlapes vai citas sēnes var bez raizēm iegādāties tirgū. Ja sēņu mērce un šniceles apnikušas, jāizmēģina kaut kas jauns. Brīvdienu pusdienu gatavošana tam ir īsti piemērots laiks.
Piedāvājam izmeklētu garšu un aromātu apvienojumu, izmēģinot gaļas un sēņu sautējuma recepti.
1. Jaunlopa gaļas fileju sagriež apmēram centimetru biezās šķēlēs.
2. Gaļas šķēles izklapē, apkaisa ar sāls un piparu maisījumu un panē miltos.
3. Uz pannas sakarsētā eļļā liek gaļas šķēles un apcep.
4.Apceptās gaļas šķēles liek traukā un sautē apmēram stundu.
5. Lielos gabalos sagriež gailenes un apcep uz pannas.
6. Sagriež sīpolus, tos pievieno gailenēm uz pannas, un turpina cepšanu.
7. Apceptās gailenes un sīpolus pieliek gaļas šķēlēm, kad tās ir gandrīz gatavas.
8. Beigās pievieno saldu vai skābu krējumu, kāds labāk garšo. Gaļa ir panēta miltos, tāpēc veidojas mērce. Nav vajadzīgas citas garšvielas, jo tās tāpat kā palielināts sāls daudzums nomāc sēņu garšu un aromātu.
Sautējumu atstāj siltā vietā un pasniedz, kad gaļa ir uzsūksi gaileņu garšu. Iespējams, ka kādam gaileņu vietā labāk garšos baravikas vai apšu bekas. Tāpat jaunlopa gaļas vietā var ņemt vistas fileju.
Gatavots sadarbībā ar alūksnes rajona Zemnieku saimniecības "Skrinukalni" kafejnīcu

Citu datumu laikraksti

  • Atvadvārdi Marutai

    No mums aizgājis Latvijas Multiplās sklerozes asociācijas Alūksnes nodaļas gaišākais cilvēks - Maruta Zvaigzne.No mums aizgājis Latvijas Multiplās...

  • Gredzens

    Guntis, acis nodūris, ar dakšiņu no šķīvja lasīja gailenītes, visas mīkstās bekas tika pagrūstas maliņā, tās viņam riebās. Vecāku strīds puiku...

  • Šurp grāmatas, uz skolu...

    Kamēr Latvijā bērni vēl bauda vasaras brīvdienas un uz skolu pošas 1.septembrī, citviet Eiropā skolas gads jau rit pilnā sparā.Kamēr Latvijā bērni...

  • Ekonomikā slēptā labklājība

    Viens no iemesliem, kādēļ daudzi no tiem, kas jau izšķīrušies balsot par Latvijas pievienošanos ES, pieņēmuši šādu lēmumu, ir cerība, ka arī Latvija...

  • Latvija jau tagad darbojas ES sociālās politikas veidošanā

    Pēc Pievienošanās Eiropas Savienībai līguma parakstīšanas 2003. gada 16. aprīlī Latvijai ir tiesības būt pārstāvētai ES institūcijās novērotāja...

  • Sievišķā Latvija

    Latvijā šā gada sākumā 54% no valsts iedzīvotājiem bijušas sievietes, kas ir vairāk nekā ES dalībvalstīs, liecina Centrālās statistikas pārvaldes...

  • Gredzens

    Pustukšie ēdienu trauki, izdzertās vīna un šņabja pudeles, sārtās ciemiņu sejas, nepārtrauktā čalošana, vairs neklausoties citam citā, nepārprotami...

  • Augusts ar atmiņām par vasaras saulgriežiem

    Augustā gribot negribot jāatceras vasaras saulgrieži, jo dārzos ar spoži sarkaniem ogu ķekariem pilngatavību sasniegušas jāņogas.Augustā gribot...

  • Dažādas mērvienības

    Gulētājus mēra garšļaukos.Gulētājus mēra garšļaukos. Apsolījumu mēra gočpendelēs. Svarīgumu mēra oibļinos. Biezumu mēra megapensijās. Krutumu...