Sastāvdaļas
● 3 nelieli jaunie kabacīši vai
2 garāki cukīni,
● apmēram 300 gramu maltās gaļas,
● 3 – 4 tomāti,
● 2 sīpoli,
● 150 gramu siera,
● skābais krējums,
● garšvielas.
Esmu iecienījusi kabačus, tāpēc vasaras beigās tie manā virtuvē ir “topā” un bieži ietilpst ikdienas maltītes sastāvā. No šā ķirbju dzimtas auga augļiem ir iespējams pagatavot daudz dažādu gardu ēdienu – gan ceptus vai sautētus, gan saldus vai sāļus, kā arī – iekonservēt tos ziemas krājumiem. Sevišķi labi kabači ir, kamēr vēl nav pārauguši, – tad tiem ir mīksta miziņa un mazas sēkliņas, tāpēc tos iespējams izmantot pilnībā.
Šā ēdiena pagatavošanai ņēmu divus pagarus jaunos cukīni, noskaloju, apsusināju un katru pārgriezu gareniski uz pusēm. Savukārt pusītes sadalīju trijās daļās un izdobu tā, lai katram gabalam visapkārt paliek sieniņas. Mīkstumu sīki sagriezu un kopā ar malto gaļu un sasmalcinātiem sīpoliem nelielā augu eļļas daudzumā minūtes desmit pasautēju. Tad pildījumam pievienoju arī karoti skābā krējuma, smalki sagrieztus tomātus un garšvielas. Pēc tam visu vēl nedaudz zem vāka pasautēju, pārliku sagatavotajās kabaču “laiviņās” un pārkaisīju ar rīvētu sieru. Pildītos dārzeņus izkārtoju mazliet ar augu eļļu ietaukotā veidnē un cepu līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram pusstundu.
Pildītās cukīni “laiviņas”
