Zivju kroketes Kilograms vārītas vai ceptas zivs (zandarts, līdaka, menca), 100 g sviesta, 100 g rīsu, 3 olas, 100 g siera, sāls, pipari, 2 sīpoli, ēdamkarote kartupeļu miltu, eļļa cepšanai, apviļāšanai 100 g rīvmaizes, ēdamkarote miltu, ola.
Zivju kroketes
Kilograms vārītas vai ceptas zivs (zandarts, līdaka, menca), 100 g sviesta, 100 g rīsu, 3 olas, 100 g siera, sāls, pipari, 2 sīpoli, ēdamkarote kartupeļu miltu, eļļa cepšanai, apviļāšanai 100 g rīvmaizes, ēdamkarote miltu, ola.
Vārītai vai ceptai zivij izņem asakas, novelk ādu, gaļu samaļ. Pieliek vārītus rīsus, sakultas olas, sarīvētu sieru, sāli, piparus, kausētu sviestu, sasmalcinātus ceptus sīpolus, kartupeļu miltus. Visu labi samaisa, veido apaļas lodītes, apviļā olā un rīvmaizē, kas sajaukta ar miltiem, cep lielā eļļas daudzumā gaiši brūnas.
Cepti nēģi
Nēģiem gļotas noberž ar sāli un noskalo. Tad pie galvas un vēdera galā iegriež nelielus caurumiņus, pa kuriem izņem iekšas. Pēc tam tos tīri noskalo, nosusina ar tīru linu drānu, pārkaisa sāli, piparus un uz stundu atstāj. Tad krietni sakarsē restes, apsmērē tās ar speķi, liek virsū zivis un cep no abām pusēm brūnas. Galdā pasniedz ar majonēzes mērci, etiķi un sinepēm, piedevas - vārīti kartupeļi.
Viltotas irbītes
Brieža, aļņa vai meža cūkas gaļu sagatavo cepšanai - noņem cīpslas, plēves, sagriež šķēlēs un izklapē. Speķīti un kūpināto sieru sagriež mazos gabaliņos, sīpolus - šķēlītēs. Uz meža dzīvnieka gaļas šķēles liek speķa un siera gabaliņus, sīpolu šķēlītes, satin un nosien ar diegu. Veltnīšus liek pannā sakarsētās taukvielās un apcep. Tad pārliek sautējamajā katlā. Pieliek garšvielas, pārlej krējumu un sautē mīkstas. Irbītes pasniedz ar sarkanvīnu.