Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Receptes

Makšķernieka zivju konservi. Nepieciešams: 1,5 kilogrami zivju (asari, līdakas vai raudas), pieci lieli sīpoli, glāze rīsu, glāze eļļas, trīs ēdamkarotes etiķa, pusotra glāze ūdens, sāls, cukurs, garšvielas.

Makšķernieka zivju konservi
Nepieciešams:
1,5 kilogrami zivju (asari, līdakas vai raudas), pieci lieli sīpoli, glāze rīsu, glāze eļļas, trīs ēdamkarotes etiķa, pusotra glāze ūdens, sāls, cukurs, garšvielas.
Gatavo: Sautējamajā katliņā kārtām liek zivis un rīsus. Pāri kārto sīpolu gredzenus un pārkaisa garšvielas. Pielej ūdeni, eļļu un etiķi. Kad šķidrums uzvārījies, uz lēnas uguns sautē apmēram pusotru stundu.
*
Šprotu salāti
Trīs līdz piecas vārītas olas, konservu kārba ar šprotēm eļļā, paciņa majonēzes, piecas ēdamkarotes skāba krējuma, sīpols, sāls, pipari un citas garšvielas pēc katra ieskatiem, svaiga maize.
Šprotes ieliek traukā, kur tās saspaida ar dakšiņu. Pievieno sīki sagrieztu sīpolu un olas, kā arī majonēzi, krējumu, sāli un garšvielas. Gatavu liek uz maizes.

Citu datumu laikraksti

  • Copes kalendārs

    27. – 31.marts Labas copes dienas. Lai rosinātu apetīti tādām zivīm kā brekšiem un raudām pilnīgi pietiek, ja trīs pilienus zemeņu vai „tutti -...

  • Ar tērauda lodi veiksme neiemūk krūmos

    Medījot krūmainā apvidū, bieži vien nākas samierināties ar to, ka dzīvnieks pazūd krūmos, jo svina lode, trāpījusi kādam zaram, pēkšņi maina...

  • Kurā vietā Alūksnē?

    Uz 13.martā publicēto jautājumu pareizi atbildējusi tikai Aiva Bondare no Alūksnes. Attēlā bija redzama ēka Alūksnē, Tirgotāju ielā 13.Uz 13.martā...