Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Rīsu sautējums ar šampinjoniem

Pēc statistikas datiem rīsi ir graudaugs, kas patēriņa ziņā ieņem pirmo vietu pasaulē. Arī pie mums tie veiksmīgi “iekarojuši” gan diētu cienītāju, gan to cilvēku ēdienkarti, kam ikdiena saistīta ar intensīvu fizisku slodzi.

Pēc statistikas datiem rīsi ir graudaugs, kas patēriņa ziņā ieņem pirmo vietu pasaulē. Arī pie mums tie veiksmīgi "iekarojuši" gan diētu cienītāju, gan to cilvēku ēdienkarti, kam ikdiena saistīta ar intensīvu fizisku slodzi. Rīsi satur aptuveni 14 procentus ūdens, septiņus - olbaltumvielu, vienu - tauku, 70,7 - cietes, kā arī nepilnu procentu cukura un pusprocentu celulozes.
Rīsu sautējumam ar šampinjoniem nepieciešams: 250 grami rīsu (divas paciņas), sīpols, divas olas, aptuveni 150 mililitru piena, augu eļļa apcepšanai, tomātu mērce, sāls, garšvielas pēc vēlēšanās un 300 gramu šampinjonu.
1. Verdošā sālsūdenī liek rīsu paciņas un vāra uz mazas liesmas.
2. Kamēr rīsi vārās, nomizo un sagriež gabaliņos sīpolu un nelielā eļļas daudzumā apcep.
3. Nomazgātus šampinjonus sagriež, ber pannā un turpina cept kopā ar sīpoliem, kamēr sīpoli ir zeltaini un caurspīdīgi, bet šampinjoni nedaudz apcepušies.
4. Kad rīsi piebrieduši, tos (vienu maisiņu) izber karstumizturīgā, ar foliju izklātā traukā, klāj šampinjonu un sīpolu kārtu. Var nedaudz pievienot sāli.
5. Uz šampinjonu un sīpolu kārtas uzber rīsus no otra maisiņa, nolīdzina un uzkaisa izvēlētās garšvielas.
6. Ieklātās folijas galus aizloka tā, lai mitrums cepot neiztvaikotu. Liek sakarsētā cepeškrāsnī, patur aptuveni desmit minūtes.
7. Atsevišķā traukā sakuļ olas, pielej pienu un samaisa.
8. No cepeškrāsns izņem trauku ar rīsiem un sēnēm. Atloka folijas malas un rīsu virskārtai uzlej piena un olu maisījumu.
9. Trauku ar neaizlocītu foliju ievieto cepeškrāsnī.Pēc piecām minūtēm sautējums ir gatavs.

Citu datumu laikraksti

  • Vai pēc iestāšanās ES mainīsies pārtikas cenas?

    Vai pēc iestāšanās ES mainīsies pārtikas produktu cenas? - šādus jautājumus saņem Saeimas ESIC.Vai pēc iestāšanās ES mainīsies pārtikas produktu...

  • Atbild jurists

    Darba likuma 10.panta otrā daļa paredz, ka "darbinieku pilnvarotos pārstāvjus var ievēlēt".Darba likuma 10.panta otrā daļa paredz, ka "darbinieku...

  • Atbild jurists

    Esmu piekritis paziņam aizdot lielāku naudas summu uz vienu gadu. Principā šim cilvēkam uzticos, tādēļ ķīlu izlēmu neprasīt. Tomēr gribētu aizdevumu...

  • Horoskopi šodien

    Mežāzim nav jātiecas pēc taisnības.Mežāzim nav jātiecas pēc taisnības AUNS. Pieņemiet drauga piedāvājumu palīdzēt atrisināt kādu darba problēmu....

  • Palīdz kareivjiem būt soli tuvāk Dievam

    Augustā būs četri gadi, kopš Ilmārs Marhels ir Alūksnes Mobilo strēlnieku bataljona kapelāns.Augustā būs četri gadi, kopš Ilmārs Marhels ir Alūksnes...

  • Tavas saules un pērkonu krustīti, arī tālumā tevi paturam tuvu

    Cilvēka mūžu nevar ielikt gadu rāmjos. Tas mērāms atmiņu siekos. Tik ilgi, cik mēs kādu cilvēku atceramies, viņš dzīvo.Cilvēka mūžu nevar ielikt gadu...