Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Rudzu maizei piešķir kvalitātes zīmi

SIA “Alta S” maizes kombināta ceptā “Latvijas klona maize” pārtikas kvalitātes konkursā ieguvusi otro vietu grupā, kur vērtēja 0,7 līdz 1,2 kilogramus smagus rudzu maizes klaipus.

SIA “Alta S” maizes kombināta ceptā “Latvijas klona maize” pārtikas kvalitātes konkursā ieguvusi otro vietu grupā, kur vērtēja 0,7 līdz 1,2 kilogramus smagus rudzu maizes klaipus. Konkursa laureātiem ir tiesības lietot preču zīmi “Latvijas kvalitāte”, lai palīdzētu patērētājiem orientēties plašajā piedāvājuma klāstā.
“Izstādē “Lauku sēta 2003” Rāmavā piedalījāmies pirmo reizi. Uz to vedām sešas maizes šķirnes, bet konkursā vērtēja piecas. Noteicošie vērtēšanas kritēriji bija garša, smarža un izskats. Interesanti, ka augstāko vērtējumu guva maize, ko pašlaik necepam. Tā nav tik salda un ar izteiktu garšu, bet ir dabīga rudzu maize. Gadu varam uz “Latvijas klona maizes” likt kvalitātes zīmi,” stāsta SIA “Alta S” Maizes kombināta direktore Ligita Rozenberga.
Viņa uzsver, ka svarīgāks par Atzinības rakstu un balvu ir pircēju vērtējums. Veikalos atkal varēs nopirkt “Latvijas klona maizi” ar preču zīmi “Latvijas kvalitāte”. “Godalgotā rudzu maize ir gatavota ar plaucējumu. Tas nozīmē, ka ražošanas process ilgst divas dienas. Turklāt tās sastāvā 80 procenti ir rudzu milti. Šajā konkursā vērtēja tikai tādu rudzu maizi, kur bija tik daudz vai vēl vairāk rudzu miltu,” skaidro L.Rozenberga. Svaigā rudzu maizē mīkstums ir ķepīgs, bet, pastāvot jeb nobriestot, tā kļūst garšīgāka.
Konkursā piedalījās 11 maizes ražotāji ar 24 rudzu maizes šķirnēm. Panākumi alūksniešus ir iedrošinājuši gatavoties konkursam arī nākamgad. Ievērojot pircēju vēlmes, kombinātā cep 46 maizes šķirnes. Nākamajā nedēļā izmēģinās jaunas šķirnes veidņu rupjmaizes cepšanu.

Citu datumu laikraksti

  • Rotaļas turpinās

    Pirms nepilna mēneša Latvija teica jāvārdu Eiropai. Var likties, ka atpakaļceļa nav, nenovēršama ir eiropeisko labumu un nesmukumu ienākšana mūsu...

  • Ir vērts iepazīt kaimiņzemes neparasto šarmu

    Gudri ļaudis saka, ka Igauniju vajag sākt aplūkot no paugurainās dienvidu puses. Tās daba un klimatiskie apstākļi ir gandrīz tādi paši kā pie mums -...

  • Kolekcionē krūzes un senlaicīgas lietas

    Trapeniešu Lanas un Zigurda Safranoviču vaļasprieks jau četrus gadus ir krūzīšu kolekcionēšana. Viņi lepojas ar vairāk nekā 70 dažāda izmēra un...

  • Piedāvā dažādus kultūras un atceres pasākumus

    Atpūtas pasākums.Atpūtas pasākums 11.oktobrī no pulksten 14.00 – 16.00 Gulbenes rajona Staru kultūras namā – rudens ziedu un kompozīciju izstāde,...

  • Es vēlos tavu foto zeltītā ietvarā!

    Fotogrāfija ir sastindzis dzīves mirklis, kas saglabājas gadiem ilgi. To var glabāt lielākā vai mazākā fotoalbumā.Fotogrāfija ir sastindzis dzīves...

  • Baudi rudens smaržu un garšu!

    Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama saules siltumu. Bet tā tāpat kā augļu salduma bijis pavisam maz.Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama...