Informējam, ka šajā tīmekļa vietnē tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Sīkdatne uzkrāj datus par vietnes apmeklējumu. Dati ir anonīmi un palīdz piedāvāt Jums piemērotu saturu un reklāmas. Turpinot lietot šo vietni, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Savu piekrišanu Jūs jebkurā laikā varat atsaukt, nodzēšot saglabātās sīkdatnes.

Sapratu

Saldummīļiem - ķirbju kūka “Rudens”

Līdz Visu svēto naktij, kad no lielajām ogām - ķirbjiem - gatavos savdabīgus svečturus, atlicis maz laika.

Līdz Visu svēto naktij, kad no lielajām ogām - ķirbjiem - gatavos savdabīgus svečturus, atlicis maz laika. No tiem vēl varam pagūt pagatavot daudz dažādu garšīgu ēdienu. Ķirbji ir jāēd pēc iespējas vairāk, jo tie izceļas ar ārstnieciskajām īpašībām.
Ēdīsim tos ne tikai tad, kad jāuzlabo veselība, bet būsim ar to draugos, lai izvairītos no saslimšanām. Ārstnieciskie ķirbji ir ar medus, sviesta, eļļas garšu, turbānveida jeb Tibetas, spageti ķirbji un japāņu ārstnieciskais ķirbis ‘Ushiki Kuri’. Maizes, piena, šokolādes, medus, riekstu un gurķu ķirbji ir tik garšīgi, ka tos var ēst nevārītus un neceptus.
Ķirbi saimnieces izmanto daždu ēdienu gatavošanai. Bez jau zināmajiem ķirbju salātiem no tiem var gatavot konfektes, želeju, pudiņu, pankūkas, sacepumus, uzputeni, lietot dažādos ievārījumos un kompotos. No ķirbjiem kopā ar dažādiem citiem komponentiem, piemēram, ar kāpostiem, burkāniem, dzērvenēm gatavo daudzveidīgus un veselīgus salātus.
Šoreiz kārumu, kas pagatavots, izmantojot ķirbju biezeni, piedāvājam saldummīļiem.
Ķirbju kūkai nepieciešams: pusotra glāze ķirbju biezeņa, 2 paciņas cepumu “Selga” (var būt arī citi, piemēram, piparkūkas), pusglāze mannas, viena bundžiņa kondensētā piena ar cukuru, 3 olas, 4 ēdamkarotes sviesta, 4 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukurs, rieksti, rozīnes vai sukādes.
1.Ķirbja šķēli atbrīvo no sēklām un nomizo un sagriež kubiņos. Katliņā tiem pievieno nedaudz ūdens un sutina, kamēr izveidojas viendabīga masa. Atdzesē.
2. Cepumus bļodā sadrupina un ar koka stampu sīki samīca.
3. Pievieno pusglāzi mannas.
4. Sakuļ trīs olas ar cukuru un vaniļu. Pievieno masai.
5. Maisījumam pievieno atdzisušu ķirbju biezeni. Samaisa.
6. Masai pievieno iebiezināto pienu ar cukuru.
7. Izkausē sviestu. Pielej sagatavotajam maisījumam.
8. Pieber riekstu - rozīņu maisījumu.
9. Ietaukotā kūkas veidnē ieklāj izgrieztu cepamā papīra ripu. Salej tajā masu.
10. Masu izlīdzina un ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī. Cep aptuveni 40 līdz 45 minūtes.
11. Kamēr kūka cepas, izvāra dzērveņu mērci. Var iztikt arī bez tās.
12. Formai noņem maliņu. Kūku atdzesē. Sagriež gabalos.

Citu datumu laikraksti

  • Rotaļas turpinās

    Pirms nepilna mēneša Latvija teica jāvārdu Eiropai. Var likties, ka atpakaļceļa nav, nenovēršama ir eiropeisko labumu un nesmukumu ienākšana mūsu...

  • Ir vērts iepazīt kaimiņzemes neparasto šarmu

    Gudri ļaudis saka, ka Igauniju vajag sākt aplūkot no paugurainās dienvidu puses. Tās daba un klimatiskie apstākļi ir gandrīz tādi paši kā pie mums -...

  • Kolekcionē krūzes un senlaicīgas lietas

    Trapeniešu Lanas un Zigurda Safranoviču vaļasprieks jau četrus gadus ir krūzīšu kolekcionēšana. Viņi lepojas ar vairāk nekā 70 dažāda izmēra un...

  • Piedāvā dažādus kultūras un atceres pasākumus

    Atpūtas pasākums.Atpūtas pasākums 11.oktobrī no pulksten 14.00 – 16.00 Gulbenes rajona Staru kultūras namā – rudens ziedu un kompozīciju izstāde,...

  • Es vēlos tavu foto zeltītā ietvarā!

    Fotogrāfija ir sastindzis dzīves mirklis, kas saglabājas gadiem ilgi. To var glabāt lielākā vai mazākā fotoalbumā.Fotogrāfija ir sastindzis dzīves...

  • Baudi rudens smaržu un garšu!

    Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama saules siltumu. Bet tā tāpat kā augļu salduma bijis pavisam maz.Vasara jau aizgājusi, sev līdz aiznesdama...