Sautētas sīkās zivis

Kilograms sīku zivju, divi sīpoli, divas ķiploka daiviņas, pētersīļu zaļumi, divas lauru lapas, pieci melnie pipargraudi, glāze augu eļļas, piecas ēdamkarotes atšķaidīta etiķa, sāls pēc garšas.

Kilograms sīku zivju, divi sīpoli, divas ķiploka daiviņas, pētersīļu zaļumi, divas lauru lapas, pieci melnie pipargraudi, glāze augu eļļas, piecas ēdamkarotes atšķaidīta etiķa, sāls pēc garšas.
Zivīm nokasa zvīņas, izņem iekšas un nogriež galvas, nomazgā. Uzkaisa sāli un piparus. Sīpolus sagriež plānās ripiņās, pētersīļu zaļumus sasmalcina, ķiplokus saberž ar sāli un kopā ar zivīm liek traukā. Pieliek lauru lapas un melnos pipargraudus. Pielej augu eļļu, atšķaidītu etiķi, pusglāzi ūdens. Divas stundas sautē cepeškrāsnī. Piedevās pasniedz vārītus kartupeļus. Šo ēdienu vislabāk gatavot māla podiņā. Parasti tas gatavs, kad iztvaikojis viss ūdens.

Citu datumu laikraksti

  • Apmāca konfliktu risināšanā

    E.Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija un Alūksnes vidusskola pagājušajā nedēļā piedalījās Bērnu un ģimenes ministrijas rīkotajā konferencē...

  • Sākas pieteikšanās konkursam

    Sākot ar šo nedēļu, Sabiedrības veselības aģentūra aicina 7.-8.klašu skolēnus pieteikt savas klases dalību projektam „Nesmēķējošā klase...

  • Pavāru klase gatavo Mārtiņdienas mielastu

    Mārtiņdiena 10.novembrī iezīmējas ar rudens beigām un ziemas sākumu, bet tradīcijas vēsta, ka šie svētki svinami jau visu nedēļu.Mārtiņdiena...