Šie salāti ir līdzīgi tradicionālajai siļķei kažokā, vienīgi - ar pavasara sezonai raksturīgām piedevām.
Šie salāti ir līdzīgi tradicionālajai siļķei kažokā, vienīgi - ar pavasara sezonai raksturīgām piedevām.
To pagatavošanai nepieciešams: marinētas vai sālītas siļķes fileja, vārītas mazās baltās pupiņas, viegli grauzdēti zemesrieksti, redīsi, puscitrons, sīpolloki, vārītas bietes un majonēze.
1. Sagriež sīpollokus un zivi. No citrona izspiež sulu, pievieno sagrieztajai zivij un lokiem, sajauc un liek nostāvēties.
2. Tikmēr kubiņos sagriež bietes un redīsus.
3. Sagatavotos produktus kārtām liek porciju trauciņos. Vispirms liek bietes, ko pārlej ar majonēzi, tad sīpolu un zivs kārtu. Virs tās uzber sadrupinātus zemesriekstus, uzlej majonēzi. Tad seko balto pupiņu kārta un vēlreiz majonēze. Pēdējos uzber redīsus, ko arī pārlej ar majonēzi.
4. Pirms pasniegšanas salātus dekorē ar redīsu daiviņām un sīpollokiem.