Skolēni uzaicina ciemos Mārtiņu Sirmo

Alsviķu profesionālās skolas 26 audzēkņi gatavo kopā ar populāru pavāru.

Alsviķu profesionālās skolas 26 audzēkņi gatavo kopā ar populāru pavāru
Projektā "Izglītības programmas "Ēdināšanas serviss – pavāri" uzlabošana un īstenošana" Alsviķu profesionālajā skolā noris dažādas aktivitātes – semināri un praktiskās nodarbības. Vienu no tām vadīja raidījuma "Sirmā ēdienkaratē" vadītājs, pavārs Mārtiņš Sirmais.
Neatklāj, ko gatavos
Pavārs uz Alsviķu skolu aicināts pēc pašu audzēkņu iniciatīvas. "Realizējot projektu, mēs jautājām, ar kādu pavāru audzēkņi kopā vēlētos gatavot ēst. Nepārprotams favorīts bija šobrīd populārais pavārs Mārtiņš Sirmais. Tā nu mēs viņu uzaicinājām," stāsta projekta vadītāja Ilva Bērziņa. Jauniešus tieši šis pavārs piesaistījis ar savu atraktivitāti, vienmēr jaunajām idejām "Ir gandarījums darboties ar slavenu pavāru. Viena meitene teica: "Es viņu tagad redzu dzīvē un varu pat pieskarties." Pavāru grupas jauniešiem Mārtiņš Sirmais ir autoritāte. Iespējams, tas tāpēc, ka viņš ir jaunākās paaudzes pavārs, radošs, interesants, atraktīvs un vienmēr iniciatīvas bagāts. Jauniešiem patīk strādāt viņa vadībā. Interesanti, ka viņš sākumā neatklāj, kas tiks gatavots, izpratne rodas tikai darba procesā," saka pavāru grupas skolotāja Astrīda Melece.
Tikšanās ceļ pašapziņu
I.Bērziņa ir pārliecināta, ka mācību semināri paaugstina ne tikai audzēkņu zināšanas, bet arī pašvērtējumu. "Mūsu audzēkņi ir cilvēki ar īpašām vajadzībām, tāpēc, strādājot kopā ar slavenu pavāru, ceļas pašvērtējums. Pašvērtējumu palielina tas, kas audzēkņi spēj paveikt tādus pašus darbus, kā paveic slavenība, kā arī tas, ka iespējams kopā strādāt, parunāties, nofotografēties," pauž I.Bērziņa. A.Melece vien piebilst, ka šādi semināri ir svarīgi, jo tiek mainīta ikdienas rutīna un uz ikdienišķo var paskatīties no cita skatpunkta.
"Alūksnē neesmu pirmo reizi, bet Alsviķu pusē gan viesojies vēl nebiju. Jaunieši ir neierasti klusi, varbūt nobijušies, bet paklausīgi un visu manis mācīto, stāstīto ātri saprot. Atliek vien parādīt, kas jādara, un rosība iet vaļā, atsaucība ir dabīga. Šodien mēs gatavojam mājas tipa "Rafaello" konfektes un citronu sorbetu, saldējumu," stāsta pats pavārs M.Simais. Viņš uz skolām braucot, jo pašam ir interesanti. "Esmu jaunās paaudzes pavārs, tāpēc ir nepieciešams veidot kontaktu tieši ar jauniešiem. Viņi ir tie, kas grib ēst manis gatavotos ēdienus un grib arī ko iemācīties," saka M.Sirmais.

Citu datumu laikraksti

  • Cīņa abpus kulisēm

    Pagājušajā nedēļā, kad pēdējais koferu pakošanas signāls tika dots Ķekavas pagasta padomei, pārliecinājāmies, ka Temīdas soļi bieži ir...

  • Ar smaidu

    Grib tetovēties... pēc nāves Kāda 80 gadus veca amerikāniete testamentā kā pēdējo vēlēšanos minējusi nepieciešamību pēc tetovējuma.Grib tetovēties......

  • Baltijas lielā tranzīta dienas skaitītas?

    Dabas spēks turpina uzlikt dažādus pārbaudījumus miljarda mēlē runājošajai Ķīnai.Dabas spēks turpina uzlikt dažādus pārbaudījumus miljarda mēlē...

  • Uz svētkiem ar jauniem tērpiem

    Dejotājiem svētki saistās ar kopēju atpūtu jūras krastā.Dejotājiem svētki saistās ar kopēju atpūtu jūras krastā Šī sezona Jaunalūksnes pagasta deju...

  • Jāzeps Vītols aicina uz kāršu spēli

    Muzeju naktī būs svētki “Anniņās”.Muzeju naktī būs svētki "Anniņās" Skaistākais laiks Gaujienā drīz beigsies, jo tieši lapu plaukšana tajā ir īpaša....

  • Aicina ziņot par vardarbību skolās

    Paužot satraukumu par situāciju, kad bērni un jaunieši bieži cieš no vienaudžu nežēlības skolā, tiesībsargs Romāns Apsītis uzsācis pētījumu ar mērķi...