Vienkāršā ābolmaize

Bļodā iesit 3 olas, pievieno izkausētus 300 gramus cepamā margarīna, deserta karoti etiķa esences un  1 glāzi (200g) cukura. Pieliek sodu (naža gala daudzumā). Kad viss kārtīgi uzputojies, pievieno 2 glāzes miltu. Nomizo ābolus, sagriež  šķēlītēs. Uz pannas uzklāj mīklu un izkārto ābolu šķēlītes  tā, lai tie noklāj visu mīklas virsmu. Vislabāk izmantot ziemas ābolus un skābākos. Kad viss izkārtots, ābolus pārklāj ar plānu skābā krējuma kārtu, pārkaisa ar cukuru un kanēli. Var pievienot arī skābākas ogas, piemēram, upenes, jāņogas. Liek cepties 200 grādos aptuveni 20 min. Lai labi garšo!

Citu datumu laikraksti

  • Rallijā “Alūksne 2017” gaida teju simts ekipāžas

    Vairs tikai nedēļa atlikusi līdz brīdim, kad 13. un 14.janvārī Alūksnes novada ceļos tiks dots starts rallijam “Alūksne 2017”, kā ietvaros šogad...

  • Gredzena ceļš

    Gredzena ceļš

    Izmazgājusi Visvalža kreklus, vēl palagus, Mairita tos rūpīgi izskaloja un izžāva dārzā uz šņores. Vīrs bija aizbraucis pie drauga, un Mairita nolēma...

  • Horoskopi

    6. – 12. janvārisAuns ◆ Brīvdienās prieku sagādās vērtīgs ieguvums. Atbalsts no līdzcilvēku puses radīs vēl lielāku pārliecību par savu talantu....

  • Ugunsnelaime atņem mājas 2

    Ugunsnelaime atņem mājas

    Otrajos Ziemassvētkos īsi pēc pusnakts Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests steidzās uz  Jāņkalna ielu 8, Alūksnē, kur divstāvu dzīvojamajai...

  • Alūksnē koncertēs Igaunijas  Filharmonijas kamerkoris

    Alūksnē koncertēs Igaunijas Filharmonijas kamerkoris

    Alūksnes Kultūras centrs arī nākamgad turpinās šogad iesākto sadarbību ar Igaunijas lielāko koncertu un festivālu organizatori aģentūru “Eesti...

  • Salūts – pie Kultūras centra

    Alūksnē sagaidīt Jauno gadu iedzīvotāji šoreiz tiek aicināti pie Kultūras centra, kur arī varēs vērot svētku salūtu.Jau pirms gadumijas pļaviņā...