Viltotas irbītes

Brieža, aļņa vai mežacūkas gaļu sagatavo cepšanai — noņem cīpslas, plēves, sagriež šķēlēs un izklapē. Speķīti un kūpināto sieru sagriež mazos gabaliņos, sīpolus — šķēlītēs.

Brieža, aļņa vai mežacūkas gaļu sagatavo cepšanai — noņem cīpslas, plēves, sagriež šķēlēs un izklapē. Speķīti un kūpināto sieru sagriež mazos gabaliņos, sīpolus — šķēlītēs.
Uzdzīvnieka gaļas šķēles liek speķa un siera gabaliņus, sīpolu šķēlītes, satin un nosien ar diegu. Veltnīšus liek pannā sakarsētās taukvielās un apcep. Tad pārliek sautējamajā katlā. Pieliek garšvielas, pārlej krējumu un sautē mīkstas. Irbītes pasniedz ar sarkanvīnu.

Citu datumu laikraksti