Vista apelsīnu - vīnogu mērcē

Iesakām kārumniekiem pagatavot kaut ko neparastāku un krāsaināku - veselīgu un gardu, vieglu vistas gaļas maltīti.

Iesakām kārumniekiem pagatavot kaut ko neparastāku un krāsaināku - veselīgu un gardu, vieglu vistas gaļas maltīti. Vista apelsīnu - vīnogu mērcē būs reizē sātīgs un salds ēdiens, kura pagatavošanai nepieciešama apmēram viena stunda.
Vistai apelsīnu - vīnogu mērcē nepieciešams (3 personām):
3 ēdamkarotes sviesta, 3 ķiploku daiviņas, 4 vidēja lieluma vistas filejas, 2 lieli apelsīni, 300 grami vīnogu, 2 ēdamkarotes aprikozu (var izmantot arī citu) marmelādes, 1 tējkarote kartupeļu cietes, sāls, smalkie pipari pēc garšas, pusglāze ūdens.
Vistu apelsīnu - vīnogu mērcē pasniedz siltu ar vīnu vai piedevām. Lai labi garšo!
1.Vistas fileju ar gaļas āmura neaso malu viegli izdauza, lai gaļa būtu vienādā biezumā un vienmērīgāk izceptos.
2. Nomizo trīs ķiploka daiviņas.
3. Vistas fileju apkaisa ar sāli un pipariem.
4. Pannā ieliek sviestu un uz vidēji karstas uguns izkausē.
5. Ar ķiplokspiedi saspiež ķiploku un pievieno sviestam pannā.
6. Sviestā un ķiplokā ieliek filejas gabaliņus. Cep no abām pusēm apmēram 15 minūtes, līdz gaļa ir mīksta.
7. Kamēr vista cepas, gatavo mērci.
8. No apelsīna izspiež sulu - apmēram pusglāzi.
9. Otru apelsīnu nomizo. Sagriež gareniski uz pusēm un katru krusteniski sagriež biezās šķēlēs.
10. Vīnogas pārgriež uz pusēm un izņem kauliņus.
11. Bļodā ielej svaigi spiesto apelsīna sulu.
12. Pieliek divas ēdamkarotes aprikozu marmelādes.
13. Pievieno tējkaroti kartupeļu cietes.
14. Pieber pustējkaroti sāls. Samaisa.
15. Pielej pusglāzi ūdens un samaisa.
16. Iegūto masu lej uz pannas, kur tika cepta vista.
17. Karsē līdz vārīšanās temperatūrai. Maisot apmēram minūti, ļauj masai sabiezēt.
18.Mērcē iemaisa apelsīna un vīnogu gabaliņus. Uzkarsē.
19. Gatavo mērci pārlej šķīvī vistas gabaliņiem. Dekorē ar nelieliem vīnogu ķekariem.

Citu datumu laikraksti

  • Glezna

    Jau kuro reizi Akvelīna šķērsoja istabu, lai vēl un vēlreiz paskatītos uz gleznu - nekrāsotā koka rāmī iemūžinātu ceriņu klēpi.1. Jau kuro reizi...

  • Atbilde uz rakstu “Ierindas pilsoņa pārdomas par tēmu “es un ES””

    23.augustā "Alūksnes Ziņas" publicēja A.Gulbja rakstu "Ierindas pilsoņa pārdomas par tēmu "es un ES"".23.augustā "Alūksnes Ziņas" publicēja A.Gulbja...

  • Policija informē

    Nozog traktora piekabi. Alūksnē, Mežinieku ielā, 9.septembrī no mājas pagalma nozagta traktora piekabe.Nozog traktora piekabi Alūksnē, Mežinieku...

  • Eiropā vairāk mājsaimnieču

    ES statistikas biroja «Eurostat» veiktais darba rezervju pētījums liecina, ka dalībvalstīs katra sestā sieviete nestrādā ģimenes pienākumu dēļ....

  • Atvaļinājums Eiropā

    Sakarā ar gaidāmo referendumu par iestāšanos ES iedzīvotāji arvien vairāk sākuši interesēties par to, kas viņu dzīvē mainīsies pēc iestāšanās...

  • Īrija svinēs Eiropas Savienības paplašināšanos

    Bezdarbs Eiropā Statistika birojs «Eurostat» ziņo, ka vasaras mēnešos piecpadsmit ES dalībvalstīs bezdarba līmenis stabili turas 8 līdz 9 procentu...

  • Gredzens

    Niks Zvirbulis lēnām tuvojās mājai, pētīdams apkārtni, vai kaut kur neieraudzīs pašu Ludvigu.7. Niks Zvirbulis lēnām tuvojās mājai, pētīdams...

  • Piedāvā dažādus kultūras un atceres pasākumus

    Bānītim - 100. 2003.gada 6.septembra svētku programma: "Tingeltangelis ap bānīti 100 gadu garumā" Gulbenes stacijā.Bānītim - 100 Bānītim - 100....

  • Brauciens ar plostu ir neaizmirstams

    Lai uzlabotu veselību, šovasar 45 astmas slimnieki no Latvijas devās 12 dienu braucienā uz Tatru kalniem Slovākijā.Lai uzlabotu veselību, šovasar 45...